BAŠ SVE UVOZE

Direktor Podravkina sektora poljoprivrede: U Vegeti ništa nije hrvatsko!

Objavljeno, 31. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ARHIVA (direktor Zdravko Dimač sa šeširom)
AUTOR
Robert Mihaljević

Izvršni direktor Podravkina sektora poljoprivrede Zdravko Dimač izjavio je na stručnom skupu u Zagrebu kako u Vegeti nema baš ništa iz Hrvatske.

Kako prenosi portal Agroklub, Dimač je na skupu otkrio da Podravka treba čak 80.000 tona svježeg povrća za preradu, odnosno 7000 tona sušenog, a u Hrvatsku se uvozi sušenog povrća za 30 milijuna eura. 

“U turizmu, gdje ostvarujemo pola milijarde kuna, imamo velikih problema upravo s domaćim povrćem”, naglasio je Dimač.

Vegeta je, inače, najpoznatiji hrvatski izvozni proizvod i taj podatak morao bi zabrinuti Vladu i državne institucije koje se bave strateškim razvojem poljoprivredne i prehrambene proizvodnje.

Inače, sastojci Vegete su sušeno povrće (mrkva, pastrnjak, krumpir, luk celer, peršinov list), kuhinjska sol, pojačivači okusa, šećer, začini, kukuruzni škrob i bojilo riboflavin.

Društvo agrarnih novinara Hrvatske organiziralo je u četvrtak u Zagrebu stručni skup 30-ak predstavnika najznačajnih poljoprivredno-prehambenih tvrtki, uzornih OPG-ova te udruženja proizvođača hrane.

Oni su raspravljali o dokumentu Ministarstva poljoprivrede pod nazivom “Stanje sektora i analiza javnih izdataka za poljoprivredu i ruralni razvoj”, a koji  prethodi izradi već treće po redu poljoprivredne strategije.


Tagovi: PODRAVKA VEGETA ZDRAVKO DIMAč

NEDAVNO OBJAVLJENO