SUSJED GORANU MARIĆU

Direktor Podravke kupio stan u elitnoj zgradi vrijedan tri milijuna kuna

Objavljeno, 26. rujna 2020. Vijesti
# Foto: ALFA STAN / DANICA.HR / Direktor Podravke i zgrada u Veslačkoj ulici u Zagrebu
AUTOR
Robert Mihaljević

Afera Janaf dovela je do zanimljivih otkrića vezanih uz nekretninsko carstvo uhićenog direktora državne tvrtke Dragana Kovačevića.

Doznalo se, među ostalim, kako je Kovačevićeva tvrtka, koja je vlasnik i čuvenog Kluba u kojem se skupljala elita, kupila stan od 64 kvadrata u Veslačkoj ulici blizu Cvjetnog naselja u Zagrebu.

Nekretnina je kupljena od tvrtke Alfa stan direktora Dejana Šparaveca u čijoj je garaži vile u Samoboru Kovačević skrivao automobil pun novca. U istoj velebnoj zgradi u Veslačkoj stan ima i bivši ministar državne imovine Goran Marić. I ne samo on.

U stanu od 132 kvadrata kao podstanar živi Marićev sin Ante, a kao vlasnik stana pojavljuje se tvrtka Veslačka nekretnine, koja ga je kupila od Alfa stana u kolovozu 2018. godine. Veslačka nekretnine vlasnički je pak povezana s bivšim ministrom.

Veliki stan u novoj zgradi u Veslačkoj ulici, kako smo neslužbeno doznali, ima i predsjednik uprave Podravke Marin Pucar sa suprugom. Oni su zajedno kupili luksuzni peterosobni stan površine 159 četvornih metara s dva garažna mjesta.

Približna tržišna vrijednost stana u prestižnoj novogradnji u Veslačkoj, oazi hrvatske elite, iznosi oko tri milijuna kuna. Tako je od preklani susjed Goranu Mariću, čovjeku koji je najzaslužniji što je 2017. godine upravo on, Pucar, postao čelni čovjek Podravke.

Pucar je od 2015. vlasnik i stana u Petrovaradinskoj ulici u Zagrebu površine 242 kvadrata, s tri garažna mjesta. Prijašnji, treći stan – a zapravo njegov prvi u Zagrebu – od 77 kvadrata u prizemlju zgrade na zagrebačkim Vrbanima direktor Podravke darovao je bivšoj supruzi.


Tagovi: DRAGAN KOVAčEVIć GORAN MARIć MARIN PUCAR STAN VESLAčKA

NEDAVNO OBJAVLJENO