PROMJENE U PRVOLIGAŠU

Direktor NK Slavena odlazi iz kluba, doznali smo tko bi ga trebao naslijediti

Objavljeno, 29. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: KLIKAJ.HR / Luka Krušec (Zvonimir Šimunović, direktor Slavena)
AUTOR
Robert Mihaljević

Direktor NK Slavena Belupa Zvonimir Šimunović početkom siječnja odlazi iz kluba, neslužbeno doznaje naš portal iz izvora bliskih glavnom sponzoru Podravki.

Isti izvor kaže kako bi na njegovo mjesto mogao doći Podravkin menadžer Milan Šarlija, direktor za tržište BiH i bivši Slavenov nogometaš. Šarlija je, osim toga, u odličnim odnosima s predsjednikom uprave Podravke Marinom Pucarom. No, još nema službene potvrde te informacije.

Zašto Šimunović odlazi? Službeni razlog o kojem se priča u klupskim kuloarima je da je Slavenu potrebno kadrovsko provjetravanje te da se sve može gledati u svjetlu ambicija kluba da se bori za europska natjecanja, odnosno vrh tablice.

Milan Šarlija i Marin Pucar
Milan Šarlija i Marin Pucar / Foto: PODRAVKA

No, u Podravki je također javna tajna da su direktoru Šimunoviću već dugo značajno ograničene ovlasti. S jedne strane, apsolutnu kontrolu nad Slavenom odvijek želi imati dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Robert Markulin, koji je i drugi čovjek klupske uprave.

Nogometaši menadžeri

Priča se kako odnosi između Šimunovića i Markulina, bivšeg klupskog direktora, već dulje nisu baš sjajni. Posebno se to, kako navode, odnosi na politiku dovođenja i selekcije igrača.

S druge strane, Pucar je za svoga ‘supervizora’ u Slavenu instalirao Danijela Kocijana, Podravkina potpredsjednika za strana tržišta, također bivšeg nogometaša. To je sve sužavalo manevarski prostor direktoru Šimunoviću, također bivšem nogometašu Slavena i menadžeru Podravke.

Ako se zna da je i Pucar karijeru počeo kao nogometni golman, dolazimo do zanimljivog nogometno-menadžerskog kolopleta. Ključne pozicije u Podravki drže bivši nogometaši, a najvažnije u Slavenu bivši Podravkini menadžeri, nekoć također aktivni nogometaši.


Tagovi: DIREKTOR NOGOMET SLAVEN ZVONIMIR SIMUNOVIC

NEDAVNO OBJAVLJENO