Direktor McDonald’sa potvrdio: Uskoro otvaramo restoran u Koprivnici

Objavljeno, 11. srpnja 2021. Financijer
# Foto: MCDONALD'S / Pavel Pavliček, direktor tvrtke McDonald's Hrvatska
AUTOR
Redakcijski tekst

Generalni direktor tvrtke McDonald’s Hrvatska Pavel Pavliček najavio je snažnu ekspanziju na domaćem tržištu u iduće dvije godine. Planiraju otvoriti 6 do 9 restorana.

“U sljedeće dvije godine planiramo znatnu ekspanziju. Zasad, naravno, ovisno o situaciji, cilj je otvoriti šest do devet restorana. Gledamo lokacije i u kontinentalnom dijelu i na obali. Uskoro otvaramo restoran u Koprivnici, planiramo još jedan restoran u Splitu…

Koliko god čudno izgledalo otvoriti restoran u Bjelovaru, i nas je iznenadilo koliki promet on radi. Također, kad otvarate drugi ili treći restoran u nekom gradu, on utječe na postojeće lokacije. Upravo to nam se dogodilo u Puli”, otkrio je Pavliček u razgovoru za Jutarnji.

McDonalds dolazi u Bjelovar
Gradilište restorana u Bjelovaru / Foto: Facebook / ARHIV

Tumači kako u Puli moraju zatvoriti restoran u središtu grada jer mu je pao promet nakon što je u tom gradu kraj shopping centra otvoren drive-in McDonald’s.

“Tako će to biti prvi restoran u 25 godina McDonald’sa u Hrvatskoj koji ćemo morati zatvoriti. Jednostavno, ne može preživjeti na toj lokaciji”, objašnjava direktor.

Inače, McDonald’s je tijekom prošle godine otvorio šest novih restorana, među ostalim i u Bjelovaru. Zato su im prihodi, unatoč pandemiji, rasli blizu 4 posto i iznosili su 609 milijuna kuna. Zapošljavaju oko 2700 radnika, a početna plaća je nešto veća od 6000 kuna.

Restoran u Koprivnici gradit će se blizu shopping centra Supernova, a trebao bi biti otvoren najkasnije do Božića ove godine.


Tagovi: KOPRIVNICA MCDONALD'S MCDONALDS PAVEL PAVLIčEK

NEDAVNO OBJAVLJENO