Direktor Belupa ušao u upravu Slavena umjesto poznatog odvjetnika

Objavljeno, 13. lipnja 2024. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Predsjednik uprave Belupa Hrvoje Čeović (u sredini)
AUTOR
Robert Mihaljević

Skupština koprivničkog nogometnog prvoligaša Slavena Belupa ovih je dana potvrdila promjene u klupskoj upravi.

Premda NK Slaven o tome nije izvijestio, doznajemo kako je u upravu ušao predsjednik uprave Belupa Hrvoje Čeović. Belupo je glavni sponzor kluba i godišnje mu daje oko 1,1 milijun eura.

Čeović je u klupsku upravu ušao umjesto poznatoga koprivničkog odvjetnika Krunoslava Kunštića koji se odlučio sam povući zbog poslovnio-privatnih obveza. Uprava Slavena, inače, izabrana je 2022. i mandat joj traje četiri godine.

Iz gubitka u dobit

U upravi su još predsjednik i HNS-ov dužnosnik Robert Markulin, Podravkin direktor Marinko Beljo, član uprave Komunalca Goran Međurečan, vlasnik bjelovarske Prime Renato Radić, čelnik tvrtke LPT Davor Gečić, koprivnički poduzetnik Darko Martinušić, direktor u Carlsbergu Darko Bodulica.

Tu je i direktor đurđevačke Bistre Krešimir Habijanec, dožupan Ratimir Ljubić, poduzetnik Josip Sulimanec, sportski djelatnik Dejan Šomoci, umirovljenik Josip Pobi i prorektor Sveučilišta Sjever Mario Tomiša.

Nogometni klub Slaven Belupo imao je lani 3,1 milijun eura ukupnih prihoda, što je oko pet posto više nego godinu ranije. Dobit je iznosila je 279.000 eura, a predlani je klub poslovao s gubitkom od čak 403.000 eura.

Plaće igrača

Od ostalih sponzorstava prikupljeno je ukupno 324.000 eura, što je manje za 16 posto. Od tv prava stiglo je 644.000 eura, a od UEFA-e 581.000 eura (predlani samo 4000 eura). Prihodi od prodaje ulaznica iznosili su 127.000 eura i bili su veći za 30 posto.

Na plaće igrača otišlo je 1,47 milijuna eura, dok su ukupna bruto primanja ostalih zaposlenih u klubu iznosila više od 900.000 eura. Troškovi vanjskih menadžera posrednika iznosili su 171.200 eura te su duplo veći nego pretprošle godine.

Značajno su rasle i kratkoročne obveze koje su lani iznosile 2,05 milijuna eura, što je 70 posto više. Najveći udio je revolving kredit u iznosu 1,06 milijuna eura.


Tagovi: BELUPO HRVOJE čEOVIć KRUNOSLAV KUNšTIć NK SLAVEN SLAVEN UPRAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO