TJEDNIK NACIONAL TVRDI:

‘Direktor Belupa nudio novac da se ne objavi njegova masonska fotografija’

Objavljeno, 26. veljače 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Hrvoje Kolarić (lijevo) predsjednik uprave Belupa
AUTOR
Robert Mihaljević

Vodstvo tjednika 7Dnevno, koje je osumnjičeno za reketarenje poznatog oftalmologa i masona dr. Nikice Gabrića, kontaktiralo je i predsjednika uprave Belupa Hrvoja Kolarića.

Piše to Nacional u tiskanom izdanju i navodi kako policija ima saznanja da im je Kolarić bio spreman ponuditi novac kako ne bi objavili njegovu fotografiju i tako otkrili da je i on mason.

No, taj novac su u tjedniku 7Dnevno odbili, a cilj je vjerojatno bila dugoročna suradnja Belupa i spomenutog medija, navodi Nacional. Državni odvjetnik Dražen Jelenić potom se navodno usprotivio proširenju tajnog nadzora na još neke ljude u toj aferi.

Naš portal prvi je OBJAVIO kako je nedavno smijenjeni glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić upravo na nagovor i preporuku Hrvoja Kolarića primljen u Gabrićevu masonsku ložu Veliki orijent Hrvatske.

Oni su dugogodišnji prijatelji koji su godinama živjeli u istoj zgradi u Zagrebu, a obitelji ljetuju zajedno na Krku. Je li Jelenić zbog toga odbio proširiti tajne mjere i prema osobama iz medija koje su nazivale Kolarića?

Nikica Gabrić poslao Draženu Jeleniću link s portala Danica
Gabrićeva poruka Jeleniću s linkom na naš tekst / Foto: N1 screenshot

Sad je potpuno jasno i kako je link s Danice završio u sms prepisci između Jelenića i Gabrića. Mediji su, naime, objavili snimku s Gabrićeva mobitela na kojem se vidi i link na naš tekst o Kolariću, ključnoj osobi u Jelenićevoj inicijaciji.

Dr. Nikica Gabrić i dalje tvrdi kako je Jelenić svojim ponašanjem teško kompromitirao cijelu istragu. Zbog činjenice da je mason morao se, kaže poznati liječnik, izuzeti iz svega, ali on to nije učinio.

Zato se opravdano postavlja pitanje može li Dražen Jelenić uopće više biti u Državnom odvjetništvu, a posebno na dužnosti zamjenika glavnog državnog odvjetnika, na koju se vratio nakon ostavke.

S druge strane, otvara se pitanje i je li Kolarić kompromitirao položaj u Belupu članstvom u masonima, odnosno masonskim vezama s Jelenićem. Belupo i Podravka pod snažnim su utjecajem politike koja ima zadnju riječ u izboru direktora.

Navodno bi se o tome trebalo razgovarati i u petak na marginama zajedničke sjednice Uprave i Nadzornog odbora Podravke, koji će razmatrati lanjske financijske izvještaje. Kako čujemo, na tome bi mogli inzistirati neki od članova NO-a.

Mason Hrvoje Kolarić, predsjednik uprave Belupa, i mason dr. Nikica Gabrić
Masoni Hrvoje Kolarić i Nikica Gabrić / Foto: Časopis Loža


Tagovi: DANICA DRAžEN JELENIć HRVOJE KOLARIć NACIONAL NIKICA GABRIć

NEDAVNO OBJAVLJENO