Dioničari Podravke u utorak biraju petero članova Nadzornog odbora

Objavljeno, 13. lipnja 2022. Vijesti
# Foto: ARHIVA / Glavna skupština dioničara Podravke
AUTOR
Redakcijski tekst

Skupština dioničara Podravke donijet će odluke o isplati dividende i izboru petero novih članova nadzornog odbora kompanije.

Sjednica će se održati u utorak u podne u Domu mladih u Koprivnici. Prema zajedničkom prijedlogu uprave i nadzornog odbora, isplatit će se dividenda od 13 kuna bruto po dionici. Isplata će se obaviti 12. kolovoza potvrdi li skupština takvu odluku.

Najviše će dobiti država koja putem svojih fondova kontrolira oko 25 posto dionica – čak 23 milijuna kuna. Malim dioničarama koji, primjerice, imaju 100 dionica isplatit će se 1300 kuna bruto. No, na taj iznos moraju platiti porez na dohodak od kapitala od 10 posto.

Dakle, na račune će im sjesti 1170 kuna. Ako su dionice stekli u programu radničkog dioničarstva, na njih se ne plaća taj porez.

Mandat do 7. rujna

Birat će se i novi članovi NO-a umjesto petero kojima istječe mandat, a oni su Petar Miladin, Ivan Ostojić (ušao u upravu), drugi čovjek NO-a i šef HGK Luka Burilović, čelnik koprivničkog HGK Krunoslav Vitelj i đurđevačka bankarica Dajana Milodanović.

Ovog časa je poznato kako će se Miladinu produžiti mandat, a u NO umjesto Ostojića ulazi bivši šef Raiffeisen mirovinskog fonda Damir Grbavac. Oni su predstavnici mirovinaca koji zajedno kontroliraju oko 51 posto vlasništva.

No, samo dan uoči skupštine dioničara i dalje nema informacija koga će država (25 posto dionica) predložiti umjesto Burilovića, Vitelja i Dajane Milodanović kojima mandat istječe 7. rujna. Očekuje se da će državni fondovi (CERP) protuprijedlog uputiti na samoj sjednici u utorak.

NO Podravke ima devetero članova. Osim onih kojima istječe mandat, tu su još predsjednik NO-a Želimir Vukina, radnička predstavnica Ksenija Horvat, Tomislav Kitonić i Marina Dabić.


Tagovi: DIONIčARI NADZORNI ODBOR PODRAVKA SKUPšTINA DIONIčARA

NEDAVNO OBJAVLJENO