Dionica Podravke jutros eksplodirala! Nešto se krupno iza brda valja

Objavljeno, 19. lipnja 2023. Financijer
# Foto: ZSE / Screenshot / Cijena dionice oko podnevna u ponedjeljak
AUTOR
Robert Mihaljević

Donica Podravke doživjela je bombastično otvaranje na početku trgovinskog ponedjeljka na Zagrebačkoj burzi.

Cijena dionice u jednom je trenutku skočila na povijesno najviših 108,50 eura, odnosno za gotovo 5,34 posto a promet je oko podneva iznosio neverojatnih 300.000 eura!

Što se to događa s Podravkinom dionicom? Današnja likvidnost prilično je neuobičajena, pa je moguće da je u pozadini neko važno vlasničko preslagivanje. Kakvo, zasad nije poznato.

U svakom slučaju, protekli tjedan nema promjena među top 10 dioničara. Struktura ljestvice ista je već mjesecima: iste udjele i dalje drže mirovinci, država i Mesna industrija Braća Pivac. No, što se valja u pozadini, to je očito pravo pitanje.

U trenutku dok ovo pišemo (ponedjeljak, 12.20 sati) dionica Podravke uvjerljivo je najlikvidnija na Zagrebačkoj burzi s prometom većim od 300.000 eura. Kompanija Podravka je samo danas prijepodne dobila na tržišnoj vrijednosti za 39 milijuna eura, odnosno gotovo 300 milijuna kuna!

“Pa što je ovo? Kupuje se ko da će nestati!“, glasila je jutrošnja poruka jednog investitora koji je također bio zatečen neobičnim prometom i cjenovnom eksplozijom.


Tagovi: DIONICA PODRAVKA RAST

NEDAVNO OBJAVLJENO