SNAŽAN RAST CIJENE

Dionica Podravke danas najviša u povijesti!

Objavljeno, 14. siječnja 2022. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Martina Dalić, predsjednica uprave Podravke
AUTOR
Robert Mihaljević

Dionica Podravke u petak potkraj trgovinskog dana na Zagrebačkoj burzi u jednom je času dosegnula 700 kuna, što je rast od čak 6 posto u odnosu na dan ranije.

Riječ je o najvećoj cijeni dionice u povijesti. Dosad je rekord bio 1. listopada lani kad je zaključna cijena iznosila 690 kuna. Tada je rasla na valu vijesti da dionice naveliko kupuje Mesna industrija Braća Pivac. I danas je na koncu završila zaključno na 690 kuna zbog dvije manje transakcije u posljednjim sekundama trgovanja.

Podravkina dionica dosegnula je oko 3,5 milijuna kuna prometa, što je najviše danas na cijeloj burzi. Toliki promet zadnji je put na Podravkinoj dionici viđen lani tijekom rujna, nakon što su Braća Pivac počela kupovati.

Zanimljivo je kako indeks Crobex Zagrebačke burze istodobno danas raste tek oko 0,3 posto, što znači da je Podravkin rast 20 puta snažniji od cijelog tržišta.

U samo jednom danu, tako, tržišna vrijednost Podravke narasla je za čak 280 milijuna kuna! Ruke zacijelo trljaju i Podravkini menadžeri koji imaju pravo na opcijske dionice. I oni su samo danas na ovolikom skoku dionice zaradili dodatne milijune.

Što se događa, odnosno čemu se pripisuje iznenadna aktivnost investitora i rast cijene dionice Podravke – ovog časa nije poznato.


Tagovi: 700 KUNA BURZA CIJENA DIONICA INDEKS PODRAVKA RAST

NEDAVNO OBJAVLJENO