NASILJE U PRIZEMLJU ZGRADE

Dino (28) iz čista mira brutalno pretukao umirovljenika. Dobio 3 godine zatvora

Objavljeno, 17. prosinca 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Dino (28) je iz čista mira s prijateljem brutalno pretukao nesretnog umirovljenika (73), kojeg inače ne poznaje, te ga pospremio u bolnicu s teškim ozljedama.

Sutkinja prema njemu nije imala milosti: osudila ga je ovih dana na tri godine bezuvjetnog zatvora. Presuda je nepravomoćna i na nju se Dino može žaliti. Tijekom suđenja nije želio otkriti tko je bio njegov pomagač koji je također mlatio jadnog čovjeka.

Sve se dogodilo lani u travnju oko 14.30 sati dok je Josip (73) kao predstavnik stanara u Zaprešiću s električarem bio u prizemlju zgrade gdje su došli popraviti neki kvar na razvodnom ormariću za struju.

NEPOZNATI MLADIĆ

“Dino je ušao u prizemlje zgrade i bez ikakvog razloga i povoda fizički nasrnuo na Josipa pokušavajući ga šakom udariti u glavu, što je oštećenik uspio izbjeći i u cilju da spriječi njegove daljnje napade počeo ga gurati prema izlazu iz zgrade, nakon čega se i udaljio.

No, nakon nekoliko minuta vratio se u zgradu u društvu nepoznatog mladića te Josipa udario šakom u glavu od čega je pao na pod, pa su ga zajedno nastavili udarati rukama i nogama po glavi i tijelu, a kada je oštećenik počeo glasno zapomagati, prestao je s fizičkim napadom i s nepoznatim mladićem pobjegao iz zgrade.

Nisam mogao, a nisam ni htio pomoći Josipu – odgovorio je na koncu električar na pitanje sutkinje

Josip je u napadu zadobio tjelesne ozljede u vidu pomaka nosne hrskavice koja zatvara nosni kavum i narušava funkciju disanja, reznognječnu ranu lica u području ispod desnog oka, te više hematoma na glavi i čeljusnom zglobu, koje u svom zbiru prestavljaju tešku tjelesnu ozljedu“, navodi se u presudi.

Električar koji je tog dana bio s Josipom u prizemlju zgrade svjedočio je na sudu kako je Josip tog Dina izgurao van jer je lupao po staklu zgrade i htio je ući unutra.

NIJE GA HTIO BRANITI

“Nakon pet do deset minuta došli su Dino i još jedan te su zgurali Josipa u ćošak, sve se to odigralo na brzinu, nisam ih od vrata ormarića za struju vidio, ali čuo sam udarce i Josipovo jaukanje, pa su njih dvojica nakon toga prestali. Bio sam prestrašen i u šoku.

Sjećam se da je taj drugi muškarac krenuo prema meni nakon što su završili s Josipom, ali Dino mu je rekao ‘nemoj njega dirati’ misleći pritom na mene, te su njih dvojica potom otišli iz zgrade”, ispričao je električar.

“Nisam mogao, a nisam ni htio pomoći Josipu kritične zgode”, odgovorio je na koncu električar na pitanje sutkinje.

Presuda od tri godine bezuvjetnog zatvora je nepravomoćna, a Dino se može žaliti u roku od 15 dana od dostave u pisanom obliku poštom. Inače, za to kazneno djelo, zaključila je sutkinja, predviđena je kazna zatvora od 3 do 8 godina.


Tagovi: PRESUDA PRETUKAO UMIROVLJENIKA ZAPREšIć ZATVOR ZGRADA

NEDAVNO OBJAVLJENO