OPTUŽIO IH ZA NETRANSPARENTNOST

Đikić žestoko prozvao Vladu i pozvao medije: Pratite trag novca

Objavljeno, 27. studenoga 2020. Vijesti
# Foto: Youtube screenshot / Ivan Đikić
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati hrvatski znanstvenik dr. sc. Ivan Đikić odgovorio je ministru Viliju Berošu na prozivke da su mu “mnoge procjene bile kontradiktorne i nekonzistentne”.

“Postoji određeni znanstveni savjet koji je okupljen od stručnjaka relevantnih za ovu problematiku, on savjetuje Vladu i nacionalni stožer”, ustvrdio je Beroš u četvrtak u emisiji Ricochet.

Beroš je optužio i predstavnike liječničkih udruga, poput Hrvatske liječničke komore, da politički istupaju kad govore o kolapsu zdravstvenog sustava.

Đikić mu je noćas na Twitteru žestoko odgovorio, a iznio je i teške optužbe na račun rada Vlada i Stožera.

@ViliBeros molim vas, nemojte blatiti druge osobe, nego odgovorite: Tko je u sukobu interesa kao član znanstvenog savjeta i privatnik koji dobro zaraduje od brzih antigenih testiranja. Zašto testovi nisu uvedeni u sustav #HZJZ?

SAVJET NOVINARIMA

@ViliBeros @AndrejPlenkovic u kriznim vremenima treba biti transparentan i dosljedan. Apeliram na zajednički rad i odgovornost. Odgovorite: tko je platio javno reklamirana serološka testiranja sportaša u RH? Gdje su ti rezultati objavljeni i kakav je javni interes RH u tome?

Dok danas ugostitelji, radnici i gospodarstvenici gube poslove zbog krize, neki dobro zarađuju. Savjet novinarima: Follow the money. I dosta ćemo saznati o netransparentnim odlukama i interesima lobija, cijenama i vrsti testiranja u RH u usporedbi s EU. @VladaRH“, napisao je znanstvenik.

Premda nikog nije javno prozvao imenom i prezimenom, Đikić je vjerojatno mislio na člana Vladina znanstvenog savjeta i vlasnika tvrtke Genos dr. Gordana Lauca te predsjednika Upravnog vijeća Specijalne bolnice dr. Dragana Primorca.

Upravo je bolnica Sv. Katarina provela serološka testiranja oko 1700 profesionalnih sportaša. Nikad nije objavljeno tko je to platio.


Tagovi: IVAN đIKIć TESTOVI VILI BEROš VLADA

NEDAVNO OBJAVLJENO