NA SNIJEGOM PREKRIVENOM NOGOSTUPU

Dijana u padu slomila obje ruke. Grad joj mora platiti 100.000 kuna

Objavljeno, 23. siječnja 2022. Crna kronika
# Foto: IVAN BRKIĆ ( GLAS PODRAVINE / ILISTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Grad će morati platiti odštetu ženi koja je pala na zaleđenom i snijegom pokrivenom pločniku te se pritom teško ozlijedila jer je slomila obje ruke na koje se dočekala.

Sve se dogodila još u siječnju 2016. godine kad se Dijana poskliznula na zaleđenom pločniku nadomak pješačkog prijelaza ispred zgrade na adresi Prilaz Gjure Deželića kbr. 31 u Zagrebu. Sud je ovaj tjedan donio nepravomoćnu presudu kojom je Gradu Zagrebu naložio da joj plati oko 60.000 kuna odštete i oko 17.000 kuna troškova parnice.

Postane li presuda pravomoćna, gospođa Dijana dobit će s kamatama ukupno oko 100.000 kuna. Grad Zagreb vjerojatno će se žaliti na ovotjednu presudu, pa je pitanje koliko će postupak još trajati i koliko će točno kamate na koncu iznositi.

Dijana je tijekom suđenja navela kako je s prijateljicom Jasenkom “prelazila pješački prijelaz u Deželićevoj te se par koraka nakon toga poskliznula i pala na stražnju stranu tijela dočekavši se na obje ruke”.

“Odmah sam osjetila jake bolove, prijateljica je nazvala kćer koja me odvezla u bolnicu gdje sam zadržana. Dugo sam se oporavljala, a ni danas nemam snage u rukama”, ispričala je na sudu.

DVAPUT OPERIRANA

Njezine riječi potvrdila je i prijateljica koja je rekla kako se Dijana nakon pada nije mogla dići od bolova: “Bila je zima, na cesti i nogostupu nalazili su se ostaci snijega, mjestimično i komadi leda, a upravo na taj led Dijana se poskliznula i pala”.

Prema nalazu sudsko-medicinskog vještaka, žena je prillikom pada “zadobila prijelome obje podlaktice, odnosno oba ručna zgloba zbog čega je provela dugotrajno ambulantno i hospitalno liječenje po kirurgu traumatologu i fizijatru”.

“I to uz nabrojenu RTG dijagnostičku obradu i višekratnu fizikalnu terapiju prema predviđenom programu. U dva navrata podvrgnuta je operacijskom liječenju, inicijalno radi osteosinteze lijeve palčane kosti, te drugi put radi odstranjenja osteosintetskog materijala”, naveo je medicinski vještak.

Sutkinja je u presudi navela kako je Grad dužan održavati javne površine i osigurati da se komunalna djelatnost obavlja tako da se spriječi uzrokovanje i nanošenje štete građanima”. Grad se, među ostalim žalio da je Dijana sama kriva jer “nije upotrijebila pažnju koja se očekuje prilikom kretanja po snijegu i ledu”.


Tagovi: LED NOGOSTUP ODšTETA PAD SLOMILA RUKE SNIJEG ZAGREB žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO