UVIJEK ISTI RAZLOG

Dijana je već morala biti u zatvoru. No, odlazak odgađa već dvije godine

Objavljeno, 20. srpnja 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Dijana (28) iz Pitomače pravomoćno je osuđena na osam mjeseci bezuvjetnog zatvora i odavno je morala biti na odsluženju kazne. No, odlazak iza rešetaka već joj je četiri puta odgođen, a razlog je uvijek isti – rizična trudnoća.

Dijana je još preklani upućena na izdržavanje kazne zatvora i u Centar za dijagnostiku u Zagrebu morala se javiti 8. siječnja prošle godine. No, odlazak joj je odgođen zbog molbe u kojoj je navela da ima rizičnu trudnoću.

U zatvoru se potom morala pojaviti 8. srpnja, ali uslijedila je još jedna odgoda. Razlog isti – rizična trudnoća. Sudac izvršenja još je jednom uvažio njezinu molbu i odredio da se na odsluženje kazne mora javiti 8. listopada.

A onda je uslijedila nova odgoda. Razlog – rizična trudnoća. I novi datum odlaska u zatvor – 29. travnja ove godine. No, upravo tog dana Dijana šalje novu molbu za odgodu. Razlog – rizična trudnoća.

Kaže kako je na pregledu na ginekologiji Opće bolnice u Koprivnici par dana prije toga ustanovljeno da je trudna. U molbi se navodi kako je riječ o pacijentici s habitualnim pobačajima koja želi ostvariti trudnoću.

Preporučena joj je hospitalizacija uz strogo mirovanje te terapija lijekovima. Iz tih razloga Dijana traži da joj se ponovno odgodi izvršavanje kazne zatvora do 18. kolovoza.

Županijski sud smatra kako je molba i ovaj put osnovana te je izvršenje kazne odgođeno do 29. srpnja ove godine. Razlog? Isti kao i u prethodne tri odgode.


Tagovi: TRUDNICA ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO