NOVO DIGITALNO DOBA

Digitalni bus u Koprivnici: uskoro elektronički upisi djece u vrtiće

Objavljeno, 02. lipnja 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Bernard Gršić, državni tajnik Središneg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, najavio je danas u Koprivnici kako će se uskoro pokrenuti sustav e-vrtić u kojem će roditelji elektronički moći predavati zahtjeve i upisivati djecu u vrtiće

-Neki gradovi, poput Pule i Velike Gorice, već imaju svoje vlastite sustave, a država će uskoro uvesti središnji koji će svi moći koristiti – naglašava Gršić.

On je danas u Koprivnicu stigao u Večernjakovu digitalnom autobusu, a riječ je o projektu kojim se želi educirati građane i upoznati ih sa svim mogućnostima implementacije novih tehnologija. Bus je opremljen najnovijom digitalnom tehnologijom i u gradove dovodi vrsne stručnjake i edukatore.

Autobus je privukao pozornost građana pa su mnogi došli raspitivati se o mogućnostima koje imaju u tom svijetu novih tehnologija. Većina se odlučila na aktiviranje elektroničke osobne iskaznice, koju su za samo desetak minuta za njih u posebno opremljenom autobusu obavili djelatnici MUP-a i Ministarstva uprave.

U sustav e-građanin prijavljeno je oko 700.000 građana kojima je na raspolaganju 55 različitih usluga. Cilj je da do kraja iduće godine bude više od milijun korisnika tih usluga.


Tagovi: DIGITALNI BUS KOPRIVNICA VEčERNJI

NEDAVNO OBJAVLJENO