NEDJELJA, 14.30 SATI, ZRINSKI TRG

Digitalni autobus u nedjelju stiže u središte Koprivnice i donosi nam nove tehnologije

Objavljeno, 01. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: VEČERNJI LIST
AUTOR
Redakcijski tekst

Večernjakov digitalni autobus u nedjelju stiže na Zrinski trg u Koprivnici i tamo će biti od 14.30 do 18 sati.

Riječ je o projektu kojim Večernjak s partnerima želi educirati građane i upoznati ih sa svim mogućnostima implementacije novih tehnologija. Bus je opremljen najnovijom digitalnom tehnologijom i u gradove dovodi vrsne stručnjake i edukatore.

Veliki specijalno opremljeni bus na turneju po Hrvatskoj krenuo je u petak u Zagrebu U nedjelju je u Koprivnici, u utorak u Vinkovcima, a u četvrtak u Zadru.

“Tako će građani uz naše edukatore imati prilike naučiti sve što im je potrebno da bi savladali digitalne platforme koje im mogu pomoći u svakodnevnom životu poput korištenja interneta bankarstva, moći će doznati kako elektronskim putem predati zahtjev za e-putovnicu ili e-vozačku dozvolu, itd. U autobusu ćemo imati tri info pulta posvećena digitalizaciji ovih područja: Obitelj i život, Obrazovanje, Poslovanje i poduzetništvo”, navode u Večernjem listu.

Podsjećaju kako je Hrvatska i dalje na začelju ljestvice europskih zemalja po Indeksu digitalne spremnosti društva i gospodarstva (DESI), koji analizira Europska komisija, i to osobito u odnosu na kriterij dostupnosti digitalnih javnih usluga.


Tagovi: DIGITALNI BUS VEčERNJI LIST

NEDAVNO OBJAVLJENO