S PRAVOM PROSVJEDUJU

Devet medicinskih sestara zaposleno u bolnici, čeka ih stresan rad i 4000 kn

Objavljeno, 05. listopada 2019. Zdravlje
# Foto: Luka Krušec / KLIKAJ.HR (medicinske sestre u Koprivnici)
AUTOR
Robert Mihaljević

Devet medicinskih sestara i jedna spremačica primljene su ovih dana u radni odnos u Opću bolnicu u Koprivnici.

Nakon javnog natječaja i razgovora koje je ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić obavio s kandidatkinjama, odabrane su najbolje.

Medicinske sestre čeka u prosjeku početna plaća od oko 4000 kuna, a uz dežurstva i prekovremeni rad mogu doći do 6000 kuna. U Njemačkoj medicinske sestre za isti rad dobiju oko 2600 eura, odnosno blizu 20.000 kuna ili pet puta više.

Zato medicinske sestre s pravom prosvjeduju tražeći da im se plaće dignu barem za 25 posto. Kad bi Vlada usvojila njihove zahtjeve, početna plaća iznosila bi oko 5000 kuna. To je sramotno malo s obzirom na posao koje obavljaju.

Prosvjed medicinskih sestara u Zagrebu
Prosvjed medicinskih sestara u Zagrebu / Foto: Facebook
Učenice škole sestrinstva u Koprivnici
Učenice škole sestrinstva u Koprivnici / Foto: Koprivničko-križevačka županija

Tako su na radno mjesto stručne prvostupnice sestrinstva na neodređeno vrijeme primljene Antonija Draganić, Aldin Badnjević i Violeta Mati. Za radno mjesto medicinske sestre na neodređeno posao su dobile Marija Kerečin i Martina Matijašić.

Za mjesto medicinske sestre na određeno u bolnici su zaposlene Suzana Kuzmić, Samantha Štetka i Dajana Janković Repić. Za radno mjesto medicinske sestre primalje posao je pak dobila Ivona Vincetić.

Posao bolničke spremačice pak dobila je Dejana Dautanec koja je prošla među tri kandidatkinje koje su se javile na natječaj. Zanimljivo je kako se nedavno na natječaj za čistačicu u Općinskom sudu u Koprivnici javilo čak 25 žena.


Tagovi: MEDICINSKE SESTRE PLAćE POSAO

NEDAVNO OBJAVLJENO