UHIĆEN ZBOG ROPSTVA

Devet godina kod Koprivnice držao roba koji mu je radio teške poslove!

Objavljeno, 29. kolovoza 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Nevjerojatan slučaj u Podravini: uhićen je muškarac (67) koji je na svojem imanju kod Koprivnice devet godina držao roba, siromašnog beskućnika (50)!

Tereti se za kazneno djelo ropstva. Kako otkrivaju koprivnički tužitelji, sumnja se kako je 67-godišnjak od početka 2012. do kolovoza ove godine godine na svojem poljoprivrednom gospodarstvu iskoristio teške osobne prilike i siromaštvo 50-godišnjaka.

“Prisilio ga je da svakodnevno obavlja teške fizičke poslove na gospodarstvu bez ikakve novčane naknade. Sumnja se da mu nije ishodio zdravstvenu zaštitu niti mu osigurao osnovne higijenske uvjete, kao i da mu je ograničio slobodu kretanja i socijalne kontakte.

Osim toga, fizički ga je kažnjavao, čime je uspostavio njegovu potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom te postupao s njime kao sa svojim vlasništvom.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 67-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke”, navode koprivnički tužitelji.


Tagovi: ROB ROPSTVO UHIćEN

NEDAVNO OBJAVLJENO