VIŠE NE ŽELE S KEŠEROM

Definitivno pukla ljubav: koprivnički članovi napustili županijski SDP

Objavljeno, 07. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (Jakšić, Golubić, Picula i Kešer)
AUTOR
Robert Mihaljević

Koprivnički SDP povukao je svoje ljude iz svih tijela županijske stranačke organizacije kojoj je na čelu kalnički načelnik Mladen Kešer. Sukob je latentan, a čini se kako je izravan povod jučerašnji prosvjed ispred Podravke koji je Kešer uime SDP-a organizirao na svoju ruku.

Vijest o ostavkama danas je u tiskanom izdanju objavio županijski tjednik Glas Podravine i Prigorja. List doznaje kako su ostavku dali potpredsjednik županijske organizacije Mišel Jakšić i svih sedam članica Županijskog odbora: Ivana Deskar, Adriana Vidović, Nataša Tetec, Matea Gačan, Sandra Sinjeri, Kristina Mikulić i Dragica Krošnjar.

Ostavku je još ranije podnio član predsjedništva županijskog SDP-a Tomislav Golubić, inače čelnik koprivničke organizacije.

Županijski odbor SDP-a ima 35 članova i zasad može funkcionirati i bez koprivničkih predstavnika. No, samo formalno jer je ta gradska organizacija najjača u županiji. Kako se danas neslužbeno može čuti iz stranačkih izvora, ostavke na mjesto u ŽO-u navodno su najavili i neki članovi iz općinskih organizacija.

Val unutarstranačkog nezadovoljstva, šuška se u županijskim krugovima, širi se i u križevačkoj organizaciji gdje su mladi lavovi SDP-a predvođeni predsjednikom Gradskog vijeća Križevaca Markom Katanovićem već duže nezadovoljni politikom Mladena Kešera. Štoviše, Katanović stranačkoga šefa otvoreno kritizira zbog kontroverzi vezanih uz poslovanje njegovih poduzeća i činjenice da je na udaru povjerenstva za sukob interesa.

S druge strane, Kešer je član Glavnog odbora SDP-a i uživa potporu stranačke središnjice na Iblerovu trgu, odnosno predsjednika Davora Bernardića. Upravo je njemu Mišel Jakšić, najutjecajniji SDP-ov čovjek u županiji, ostavkama koprivničkih članova poslao snažnu poruku.

Kako će se raspetljati ovaj unutarstranački gordijev čvor – zasad nije poznato.


Tagovi: MISEL JAKSIC MLADEN KEšER SDP

NEDAVNO OBJAVLJENO