Dečkima nestalo rakije pa Zdravko ukrao rum iz dućana. No, na feštu im banula i policija

Objavljeno, 09. studenoga 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ARHIVA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Zdravko (22) uskoro će se naći na optuženičkoj klupi zbog krađe tri boce alkoholnog pića iz dućana u Podravini.

Prema optužnici, on je potkraj rujna ove godine oko 19.45 sati u mjestu Imbrovec kod Koprivnice metalnim stalkom za bicikle razbio izlog i ušao u dućan Lonia trgovine. Ukrao je litru ruma Maraska, pola litre ruma istog proizvođača i litru likera ruma Kisko.

Time se nepripadno okoristio za iznos od 354,95 kuna na štetu trgovačkog društva Lonia trgovina, tvrde tužitelji. Terete ga za kazneno djelo teške krađe i traže za njega pet mjeseci zatvora.

Zdravko, inače mještanin Velikog Bukovca kod Ludbrega s primanjima od oko 4000 kuna mjesečno, kaže kako je tog dana bio u Imbriovcu na piću kod prijatelja Kristijana te su konzumirali alkohol.

Rad za opće dobro

“U jednom trenutku nam je ponestalo pića pa sam otišao po rakiju do trgovine Lonia, ali dućan je bio zatvoren. Ispred trgovine uzeo sam stalak za bicikle i bacio ga u staklena vrata na trgovini koja su se razbila. Ušao sam unutra i uzeo tri boce alkohola.

Piće sam donio u Kristijanovu kuću gdje smo ga imali namjeru popiti, ali onda je banula policija i uzela nam to piće. Osim alkohola, nisam iz dućana uzeo ništa. Žao mi je, nadoknadit ću svu štetu”, priznao je Kristijan tijekom istrage.

Ako ga osude, koprivničko državno odvjetništvo predložilo je da mu se kazna zatvora zamijeni radom za opće dobro jer je ipak riječ o ukradenim pićima manje vrijednosti.


Tagovi: ALKOHOL DUćAN IMBRIOVEC KRAđA PODRAVINA RUM

NEDAVNO OBJAVLJENO