PRAVOMOĆNA PRESUDA

Davor osuđen jer u kafiću nije nosio masku za lice

Objavljeno, 10. ožujka 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Ova fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Davor (50) proglašen je krivim i osuđen jer u kafiću nije nosio zaštitinu masku za lice. Presuda je pravomoćna i na nju nema pravo žalbe.

Prema presudi koja je donesena ovih dana, on je lani u siječnju u 12.40 sati u Zagrebu kao gost caffe bara Bench zatečen bez maske iako je njihovo pravilno i obavezno nošenje Stožer civilne zaštite propisao kao sigurnosnu mjeru.

Davor, inače prekršajno dotad nekažnjavan, potvrdio je da je tog dana bio u kafiću koji je bio zatvoren zbog lockdowna.

“Ja i još petorica pomagali smo tog dana nešto vlasniku kafića. Nismo nosili maske i tada su došli policajci jer im je netko dojavio. Prijatelj sam s vlasnikom kafića i tamo sam došao pomoći, dakle nisam počinio nikakav prekršaj”, vadio se Davor.

Policajac Dino pak ustvrdio je na sudu kako je došao po dojavi da ugostiteljski objekt Bench radi iako je u navedeno vrijeme odlukom Stožera morao biti zatvoren zbog pandemije.

“S kolegom sam došao u Ratarsku ulicu 7 u caffe bar Bench gdje sam zatekao više gostiju tog kafića koji su konzumirali razna pića. Bilo je pet muških osoba koje nisu nosile masku za lice i jedna ženska osoba koja je nosila masku.

Sjećam se da smo zaposlenika kafića priveli u policijsku postaju budući je omogućio boravak protivno propisima. Dvije ili tri muške osobe platile su odmah novčanu kaznu u iznosu od 250 kuna”, naglasio je policajac.

Sutkinja je Davora na koncu kaznila s 500 kuna, a mora platiti i 200 kuna troškova prekršajnog postupka. Žalba na presudu nije dopuštena.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO