ŠEF SDP-A NA RENESANSI

Davor Bernardić: Moramo utvrditi porijeklo imovine svih političara na vlasti

Objavljeno, 24. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (Bernardić s gradonačelnicom Zlatara Jasenkom Auguštan Pentek)
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić posjetio je u subotu Renesansni festival u Koprivnici gdje je odgovarao na pitanja novinara o aktualnoj političkoj situaciji.

Rekao je kako vjeruje da početak normalizacije u državi kreće pobjedom predsjedničkog kandidata SDP-a Zorana Milanovića.

“Zoran Milanović će pobijediti i potpuno je nevažno tko će mu biti protukandidat u drugom krugu”, zaključuje čelnik SDP-a.

Najavljuje kako SDP u rujnu predstavlja prvi set antikorupcijskih mjera te najavio tješnu suradnju s HSS-om i HSU-om.

“Okupljamo se na platformi borbe protiv koprucije, stvaramo građanski i stranački antikorupcijski savez. Ne može se dogoditi da se ministri i državni dužnosnici bogate, a u isto vrijeme ljudi napuštaju našu zemlju ili jedva krpaju kraj s krajem”, naglašava šef SDP-a.

Otkrio je i na kojem su tragu zakonske izmjene koje bi SDP mogao uskoro predložiti.

“Porijeklo imovine se mora utvrditi, a oni koji su osumnjičeni za korupciju ne smiju za nagradu iz Vlade otići u Sabor. To je poruka našoj djeci – bježite iz Hrvatske. Povjerenstvo za sukob interesa mora biti posve neovisno, a kontrola imovinskih kartica dužnosnika mnogo veća”, kaže Bernardić.

Domeće kako se ne može dogoditi da se plaće zadnjom poreznom reformom dižu onima kojima su veće od 18.000 kuna, da se dižu predsjedniku Vlade i Sabora.

“S druge strane, plaće medicinskih sestara i liječnika, onih koji se najviše iseljavaju iz zemlje, a ako hoćete i učitelja i profesora, ne povećavaju se. Zato inzistiramo na našem planu podizanja neoporezivog dijela s 3800 na 5000 kuna“, zaključuje lider SDP-a Davor Bernardić.


Tagovi: DAVOR BERNARDIć RENESANSNI FESTIVAL

NEDAVNO OBJAVLJENO