Darko u cik zore vozio pijan: ‘Morao sam voziti mortus pijanu kolegicu’

Objavljeno, 26. rujna 2023. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Darko (34) je proglašen krivim i kažnjen jer je vozio pod utjecajem alkohola od 0,62 promila.

On se na sudu branio kako je nakon fešte u cik zore morao voziti mortus pijanu kolegicu s posla. Mislio je da neće napuhati jer je popio samo tri pića.

Prema presudi, on je lani u prosincu u 4.47 sati ujutro u Zagrebu upravljao citroenom Selskom cestom u smjeru juga, “iako je imao 0,72 g/kg alkohola u organizmu, što umanjeno za granicu dopuštene pogreške iznosi 0,62 g/kg”.

Darko je ispričao kako su te noći bili na velikom božićnom domjenku firme u kojoj rade, na koju je došao svojim automobilom.

Popio sam svega 2-3 pića, nakon kojih sam pio vodu. Kako se bližio kraj domjenka, kolegica se jako napila i bilo joj je loše, zvali smo taksi i nijedan vozač nije želio uzeti osobu koja je vidno alkoholizirana.

Zato sam je ja htio odvesti jer sam procijenio da sam sposoban voziti i da u slučaju alkotestiranja neću biti u prekršaju. Sada shvaćam da sam krivo procijenio. Radim kao vozač i stalno sam na putu, pa ne smijem nikako izgubiti vozačku” naglasio je Dario u svojoj obrani.

Sutkinja ga je na koncu kaznila s 200 eura i mora platiti 40 eura prekršajnih troškova. Vožnju mu nije zabranila premda je policija to tražila. Presuda je odmah postala pravomoćna.


Tagovi: PIJANA KOLEGICA VOZIO PIJAN

NEDAVNO OBJAVLJENO