DELEGACIJA U HARTMANNU

Danski veleposlanik u posjetu koprivničkoj tvrtki koja je investirala 50 milijuna kn

Objavljeno, 04. listopada 2019. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica / Gradonačelnik Mišel Jakšić u posjetu tvornici podložaka za jaja Hartmann; u sredini je danski veleposlanik Christian Thorning, a desno direktor Hartmanna Dario Šumiga
AUTOR
Redakcijski tekst

Dansku tvrtku Hartmann danas je po drugi puta posjetio veleposlanik Kraljevine Danske, Njegova Ekscelencija Christian Thorning.

Nakon kratke prezentacije poslovanja tvrtke na neformalnom sastanku, s direktorom Hartmanna Dariom Šumigom i koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem obišao je novi pogon i proizvodnu liniju u koju je ove godine investirano oko 50 milijuna kuna.

“Novi pogon služi novoj proizvodnji ambalaže pakiranja za jaja i zadnjom smo ovogodišnjom investicijom proširili kapacitete za dodatnih 80 milijuna komercijalnih podložaka. Sva povećanja rezultat su povoljnog trenda u svijetu, kao i u Europi, u promjeni plastičnih pakiranja u ekološki prihvatljive”, veli Šumiga.

Veleposlanik Kraljevine Danske ponovnim je posjetom gradu Koprivnici i Hartmannu bio jako zadovoljan.

“Došao sam upoznati novog direktora, ali i vidjeti rezultate mnogobrojnih investicija koje je Hartmann proveo u zadnje dvije godine i moram reći da sam potpuno impresioniran”, rekao je Christian Thorning.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je važnost konstantnog nastavka ulaganja u tvrtku koja za Koprivnicu i okolicu ima veliki značaj, a pritom je iskazao i zadovoljstvo još jednim posjetom danskog veleposlanika koji je već postao prijatelj grada.

„Drago nam je da imamo biznis sustave koji dolaze iz Danske, Hartmann i Carlsberg. Mi Podravci znamo cijeniti svoje tek kad odemo malo dalje, ali svi gradovi bi htjeli imati Hartmann kod sebe, mi imamo tu sreću da ga imamo”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Veleposlanik Danske i direktor Hartmanna Dario Šumiga
Veleposlanik i direktor Hartmanna / Foto: Grad Koprivnica

Izvor: Grad Koprivnica


Tagovi: HARTMANN VELEPOSLANIK

NEDAVNO OBJAVLJENO