KAŽE DA GA JE LUPIO ŠAKOM U GLAVU

Osebujni načelnik ne odustaje od tužbe premda je tuženik četiri godine mrtav

Objavljeno, 02. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: Općina Rasinja (Danimir Kolman)
AUTOR
Redakcijski tekst

Kontroverzni načelnik podravske općine Rasinja kod Koprivnice, HNS-ov kadar Danimir Kolman, ne odustaje. I četiri godine od smrti Vjekoslava Radičeka, njegova protukandidata na lokalnim izborima, želi naplatiti odštetu jer tvrdi kako ga je Radiček udario šakom u glavu početkom lipnja 2013. godine. S obzirom da je navodni napadač u međuvremenu umro, tužio je njegovu suprugu i trojicu sinova, od kojih traži da mu solidarno isplate iznos od 4000 kuna.

Općinski sud u Koprivnici u ponovljenom je postupku opet nepravomoćno odbacio Kolmanovu tužbu i naložio mu da Radičekovoj obitelji plati 10.400 kuna parničnih troškova. No, Kolman će se vjerojatno žaliti na presudu, pa će ta pravosudna trakavica još malo potrajati.

Kolman tvrdi kako ga je Radiček 4. lipnja 2013. godine fizički napao u središtu Rasinje udarivši ga šakom u glavu te mu time nanijevši tjelesne ozljede. O tom je napadu obavijestio policiju koja je sastavila zapisnik i prekršajno bila prijavila Radičeka.

“Zbog dobivenih ozljeda provodio sam dugotrajno liječenje te su mi zaostale posljedice u smislu problema s ravnotežom, učestalih glavobolja, nesanica te smetnje kratkoročnog pamćenja. Pretrpio sam i psihički stres jer smatram da je napad bio politički motiviran, s obzirom na to da je Radiček bio moj protukandidat na lokalnim izborima održanim 2. lipnja 2013. godine”, svjedočio je Danimir Kolman, koji je prvotno tužbom potraživao naknadu od 10.500 kuna, ali kasnije je iznos smanjio na 4000 kuna.

U odgovoru na tužbu Vjekoslav Radiček u cijelosti je osporio napad. Priznao je da su se tog dana sreli ispred zgrade Općine, ali nikakvog fizičkog kontakta nije bilo. Kolman je, doduše, tog dana zbog ozljeda usne i lica zatražio liječničku pomoć, ali nema dokaza da ga je ozlijedio upravo Radiček. Nakon svih provedenih dokaza te saslušanja brojnih svjedoka, isto je zaključio i Općinski sud koji je odbacio Kolmanovu tužbu.

Inače, Kolman je u posljednje vrijeme poznat po kaznama koje mu izriče Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, ali i po nedavnoj vožnji u pijanom stanju zbog čega je prenoćio u policiji.


Tagovi: DANIMIR KOLMAN OZLJEDE RASINJA TUZBA

NEDAVNO OBJAVLJENO