Danijela dvaput gurala karticu u bankomat pa ostala bez novca

Objavljeno, 14. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Pune dvije i pol godine trebalo je Danijeli da dokaže kako nije podigla 2000 kuna karticom s bankomata. već da joj je taj novac ukraden ispred nosa.

Neobičan slučaj koji je ovih dana dobio sudski epilog dogodio se 10. rujna 2019. godine oko 17.40 sati u Moslavačkoj ulici u Ivanić Gradu, na bankomatu Erste banke na ulazu u zgradu Fine. Danijela je kasnije ispričala kako je htjela podići 2000 kuna, ali dvaput joj to nije uspjelo. Prvi put je bankomat javio grešku, a drugi put je prekinula transakciju jer je iza nje čekao neki čovjek.

“Čekala sam iza njega da vidim hoće li on uspjeti. No, počeo je psovati da ne može dići novac te se udaljio. Potom sa i ja otišla misleći da nešto s bankomatom nije u redu”, ispričala je Danijela na sudu.

Manje od dvije minute

Drugi dan je otkrila da joj na računu nedostaje 2000 kuna. Uputila je banci reklamaciju, ali je odbijena jer je ustanovljeno kako je u drugoj transakciji njezinom karticom podignut sporni novac.

“Uvidiom u ispis transakcija po računu Danijele proizlazi da je ona 10. rujna u 17,40,05 sati, na bankomatu započela transakciju, putem kartice, ali do isplate nije došlo uslijed greške u komunikaciji te je kartica vraćena.

U 17,41,06 sati, ponovno je ubačena kratica istog broja u bankomat te je započeta nova transakcija, koja je uspješno provedena, novčani iznos od 2000 kuna isplaćen je i preuzet u 17,41,41 sati. Nakon toga u 17,41,51 sati, započinje transakcija po drugoj kartici, ali nije došlo do isplate jer na računu nije bilo novca.

Uvidom u snimku video nadzora Fine za 10. rujna proizlazi da je u inkriminirano vrijeme ženska osoba koristila bankomat, nakon čega se udaljila 2-3- metra te je bankomatu pristupila muška osoba i koristila isti”, navodi se u presudi.

Šest mjeseci zatvora

Tijekom istrage i suđenja utvrđeno je kako je druga kartica u vlasništu Marka (38), što potvrđuje i snimka nadzornih kamera. Proglašen je krivim i osuđen.

“Došao je do bankomata Erste banke pokraj ulaza u poslovnicu Fine te u nakani pribavljanja nepripadne imovinske koristi iskoristio nepažnju Danijele koja je podizala novac i u trenutku kad se odmaknula od bankomata, iz utora bankomata iz kojeg izlaze novci uzeo i za sebe zadržao iznos od 2000 kuna,

Novac je isplaćen s računa Danijele, čime je istu oštetio za navedeni iznos, dakle, tuđe pokretne stvari oduzeo drugome s ciljem da ih protupravno prisvoji”, piše u nepravomoćnoj presudi.

Marko, po zanimanju viozač, nije priznao nedjelo. Osuđen je na šest mjeseci uvjetnog zatvora i Danijeli mora vratiti 2000 kuna. Mora podmiriti i 500 kuna troškova kaznenog postupka.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO