SUMNJA U NEZAKONIT DAR DUŽNOSNIKU

Dogradonačelnik putovao u Las Vegas o tuđem trošku pa bio prijavljen Povjerenstvu

Objavljeno, 03. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA (sajam u Las Vegasu)
AUTOR
Redakcijski tekst

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokretati postupak protiv dogradonačelnika Križevaca Danijela Šaška zbog plaćenog boravka u SAD-u početkom prošle godine.

Šaško je, naime, od 1. do 13. siječnja 2018. boravio u Sjedinjenim Američkim Državama na međunarodnom sajmu „The Global Stage For Inovation“ u Las Vegasu. Tamo je išao s još tri osobe, a put je unaprijed za sve platilo trgovačko društvo Art media. Šaško je bio prijavljen Povjerenstvu zbog sumnje da je kao dužnosnik primio nedopušten dar, ali ispostavilo se kako to nije bilo tako.

“Povjerenstvo je na 47. sjednici donijelo odluku da se postupak protiv dužnosnika Danijela Šaška, zamjenika gradonačelnika Grada Križevaca, neće pokrenuti. Budući je dužnosnik po povratku s puta nadoknadio troškove puta koje je za njega platilo društvo Art media, nisu utvrđene okolnosti koje bi upućivale na moguću povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa te je donesena Odluka o nepokretanju postupka”, odgovorili su nam danas iz Povjerenstva,

No, dogradonačelnika se upozorilo kako bi ubuduće, u cilju zaštite vlastite vjerodostojnosti i otklanjanja percepcije da je od privatne pravne osobe primio nedopušteni dar, “trebao voditi računa da sam prethodno snosi troškove putovanja u inozemstvo, a ako je putovanje unaprijed plaćeno od organizatora zbog povoljnosti u cijeni putovanja dužan je navedenu okolnost, kao i okolnost da će sve osobne troškove refundirati organizatoru, javno deklarirati”.


Tagovi: DANIJEL SASKO LAS VEGAS POVJERENSTVO

NEDAVNO OBJAVLJENO