VRHUNAC EPIDEMIJE TEK POTKRAJ TRAVNJA

Danas više od 3000 novozaraženih, Podravina ima rast od 253 posto

Objavljeno, 14. travnja 2021. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Testiranje na koronavirus
AUTOR
Redakcijski tekst

Prema predviđanjima hrvatskih infektologa, Hrvatska je u uzlaznoj putanji trećeg epidemiološkog vala koji bi svoj vrhunac mogao dosegnuti potkraj travnja.

Kako u četvrtak neslužbeno doznaje N1, u protekla 24 sata testirano je više od 11.000 uzoraka, a pozitivno je više od 3000 osoba. Raste, dakle, broj zaraženih na tjednoj razini.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije priopćio je u srijedu kako je potvrđeno 57 novih slučajeva bolesti Covid-19.

Na području županije trenutno su aktivna 202 slučaja, ozdravilo je 26 osoba, a na bolničkom je liječenju 30 osoba.  U koprivničkoj bolnici preminula je 86-godišnja osoba koja je imala i druge dijagnoze.

Od početka epidemije na području županije, bolest Covid-19 je potvrđena kod 6697 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 145 uzoraka. To znači da je bilo pozitivno gotovo 40 posto izuzetih briseva.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđen je 81 novi slučaj zaraze, najviše u Bjelovaru – 45. U bolnici na liječenju je 30 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih je troje na respiratoru.

Prema izračunu matematičara Nenada Bakića, najveći sedmodnevni porast novozaraženih u odnosu na 14 dana ranije zabilježen je na području Koprivničko-križevačke županije – čak 253 posto.

Rast broja zaraženih u odnosu na prije dva tjedna / Autor: Nenad Bakić

Tagovi: RAST

NEDAVNO OBJAVLJENO