VEĆ 11 DANA U ŠTRAJKU

Danas veliki prosvjed prosvjetara, na trg u Zagreb dolazi više od 20.000 ljudi

Objavljeno, 25. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: Sindikat hrvatskih učitelja / Postavljanje bine u središtu Zagreba za veliki prosvjed
AUTOR
Redakcijski tekst

U ponedjeljak u 12.05 sati u središtu Zagreba počinje veliki prosvjed prosvjetara iz cijele Hrvatske na kojem organizatori očekuju više od 20.000 ljudi.

Od jutra prema Zagrebu ide oko 200 autobusa s učiteljima i nastavnicima iz svih krajeva zemlje, a očekuje se da će im se na prosvjedu pridružiti i drugi sindikati. Potporu njihovim prosvjedima dalo je 55 sindikalnih srednišnjica i organizacija.

Prosvjed se organizira pod sloganom “Hrvatska može bolje“. Kako najavljuju organizatori, prosvjednici se okupljaju oko 10 sati na Trgu Republike Hrvatske ispred HNK, a potom kreću prema Jelačićevu trgu.

Učenici osnovnih i srednjih škola s današnjim danom izgubili su čak 11 dana nastave i sve će morati nadoknaditi. Nastave vjerojatno nema ni sutra.

S obzirom da su pregovori Vlade i sindikata popraćeni optimističnim izjavama, pojavile su se neke informacije da bi u srijedu štrajk trebao biti prekinut, a učenici se vratili u školske klupe.

No, zasad nema potvrde te informacije. Sve će ovisiti o pregovorima u Vladi koji se, kako se čuje, nastavljaju već danas. Iz sindikalnih krugova čuje se pak kako bi se štrajk, u slučaju dogovora, mogao prekinuti tek u četvrtak.


Tagovi: PROSVJED PROSVJETARI SKOLE šTRAJK ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO