PRIJEVREMENI IZBORI ZA ŽUPANA

Danas izbori u Međimurju: Matiju Posavca će opet uhititi ako pobijedi?

Objavljeno, 28. studenoga 2021. Vijesti
# Foto: MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Međimurci su danas opet na biralištima na prijevremenim izborima za župana koji su raspisani nakon što je Matija Posavec zbog uhićenja dao ostavku.

Posavec je, podsjetimo, odmah pušten da se brani sa slobode jer je tijekom ispitivanja priznao i dao ostavku na mjesto župana. No, kasnije se predomislio. Istražni zatvor se, naime, može odrediti i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, pa je župan to preduhitrio neopozivom ostavkom.

Posavca se tereti za primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem. Ako Posavec pobijedi na izborima i stupi na dužnost, postoji mogućnost da ga opet uhite. Istraga je, naime, tek otvorena i ako postane župan opet je na snazi argument da sa svoje pozicije može ponoviti kazneno djelo.

Premda se danas u Međimurju glasa za četiri kandidata, sve osim Posavčeve pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Kandidati su još Sandra Herman iz Čačićevih reformista koju podupiru SDP i HSS, bivši SDP-ovac Mladen Novak koji ide kao nezavisni, te Darko Zver iz stranke Fokus.


Tagovi: IZBORI MATIJA POSAVEC MEđIMURJE

NEDAVNO OBJAVLJENO