Tradicionalni Podravkin Dan rajčice kojim se obilježava stoljetna tradicija prerade tog povrća održan je u Umagu pred početak berbe.
“Unatoč ne baš povoljnim ovogodišnjim uvjetima za rast i razvoj rajčice na području Istre, iznimnim naporima proizvođača, većina zasnovane proizvodnje u dobrom je stanju te se sa zasađenih oko četiri milijuna presadnica na 170 hektara očekuje oko 11.000 tona rajčice za preradu u Podravkinoj tvornici povrća Umagu”, navode u koprivničkoj kompaniji.
Dan je završio nezaobilaznom Feštom od rajčica, humanitarno-kulinarskom priredbom u kojoj su Podravkini promotori kulinarstva pripremili mnoštvo delicija u kojima su po promotivnim cijenama uživali brojni Umažani i njihovi gosti, dok će se prikupljena sredstva usmjeriti i ove godine za nabavku radiološkog uređaja za umaški Dom zdravlja.
Održan je i izbor najveće istarske rajčice. Najveću rajčicu ove je godine imala Ingrid Pribac iz Buja, tešku čak 938 grama.
NEDAVNO OBJAVLJENO