DAN POBJEDE Zašto danas nikog ne zanimaju Thompsonovih 500.000 eura iz HDZ-ova crnog fonda

Objavljeno, 03. kolovoza 2017. Komentari
#
AUTOR
Robert Mihaljević

Htio to novi kninski gradonačelnik ili ne, još jedna proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti proći će u znaku Marka Perkovića Thompsona. Desničarskog slavuja kojeg je bivši ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić javno optužio da mu je po Sanaderovu nalogu predao 515.000 eura samo da u izbornoj kampanji 2007. godine ne pjeva za HDZ-ove pravaške protivnike te da je toj primopredaji, što nipošto nije za bacit’, nazočio fra Slaven Milanović Litre.
Umjesto u Kninu, Thompson i njegova sljedba će 5. kolovoza urlati starohrvatski pozdrav iz još starohrvatskije opere na koncertu u Slunju. Tamo, a ne u Kninu, bit će pravi dernek u povodu Oluje. Mediji su se odmah raspisali o tome koliko će junak Marko dobiti za nastup, ali on ih je sve demantirao. Ni lipe, kaže taj domoljub, mecena i filantrop. Za svoj hrvatski narod i za svoje hrvatske branitelje – badava. Skroman kakvim ga je bog dragi stvorio, taj naš trubadur svenacionalnog bića tako će još jednom privući barem stotinu tisuća hiperhrvatina, vjernu sljedbu koja nam, evo, već 22 godine od veličanstvene pobjede u Oluji kroji gaće na svim po redu demokratskim izborima.

Kasnije je i Mario Jelinčić, vlasnik informatičke tvrtke, kao svjedok na sudu u slučaju Fimi-Media otkrio kako je baš on sastavio ugovor između Thompsona i HDZ-a po kojem je pjevač dobio tih pola milijuna eura, te da je sastavljanje ugovora zatražio fra Milanović Litre

No, da se ne zaboravi. Sanaderov šef carine i intimus Barišić svojedobno je na sudu svjedočio kako se primopredaja novca između njega i Thompsona dogodila nakon parlamentarnih izbora 2007. godine. Uoči tih izbora, veli, našli su se on, Thompson, fra Milanović Litre te šef HDZ-a i Vlade Sanader, koji je predložio Thompsonu da ne pjeva za HSP, a da će mu HDZ nadoknaditi štetu. Kasnije je i Mario Jelinčić, vlasnik informatičke tvrtke, kao svjedok na sudu u slučaju Fimi-Media otkrio kako je baš on sastavio ugovor između Thompsona i HDZ-a po kojem je pjevač dobio tih pola milijuna eura, te da je sastavljanje ugovora zatražio fra Milanović Litre. Mediji su o tome iscrpno izvještavali, a nitko to dosad nije argumentirano i suvislo demantirao.
„Dvadeset sedam godina nema više Jugoslavije i komunista, 22 godine prošle su od rata, 22 od tih 27 godina Hrvati su, dakle, u potpunom miru sami odlučivali kako će i što dalje, 15 puta za to vrijeme izlazili na slobodne i demokratske izbore, 15 puta sami, da im nitko ništa nametao niti ih ni na što silio nije, birali su Hrvati tko će ih voditi, i svih 15 puta važno im je bilo jedino tko je na glasačkom listiću najveći Hrvat i katolik, tko će biti pokrovitelj na Bleiburgu, tko će biti na misi za Domovinu, a tko u loži u kockastom dresu: ukratko – ja se ispričavam na lošem hrvatskom – tko ima veći hrvatski kurac“, napisao je nedavno lucidni i lepršavi Boris Dežulović, a ja te misli ovdje posuđujem jer ništa bolje od toga napisati ne umijem.

I jedina utjeha koju sam u priči o tom nacionalnom svecu i pravovjerniku nedavno doživio bio je ugođaj iz prepune pulske Arene s nedavnog Stingova koncerta. Mjesta na kojem Marko Perković Thompson, nadam se, nikad neće nastupiti

Naš heroj, mecena, domoljub i filantrop Thompson još će nas jednom za koji dan, na veličanstvenoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvlanosti u Slunju, podsjetiti tko smo i kamo idemo. Onaj isti čovjek koji je, kažu izravni svjedoci, iz velike ljubavi prema braniteljima, domovini i Gospi Blaženoj uzeo iz HDZ-ova crnog fonda skoro četiri milijuna kuna za predizbornu omertu. Uz blagoslov dijela crkve, ako je suditi po nazočnosti fra Milanovića Litre tom uzvišenom činu primopredaje.
No, Thompson je i dalje moralna vertikala, stup našeg domoljubnog zanosa. Da ga rado sluša, hvali se javno i hrvatska predsjednica. I ne samo ona: mnogi je istaknuti državni dužnosnik i nacionalno svjestan gospodin u toj pogolemoj Markovoj fan skupini.
I jedina utjeha koju sam u priči o tom nacionalnom svecu i pravovjerniku nedavno doživio bio je ugođaj iz prepune pulske Arene s nedavnog Stingova koncerta. Mjesta na kojem Marko Perković Thompson, nadam se, nikad neće nastupiti. Pa makar se tamo slavila 100. obljetnica Oluje. (RM)


Tagovi: DAN POBJEDE THOMPSON

NEDAVNO OBJAVLJENO