DAN PLANETA ZEMLJE

Objavljeno, 22. travnja 2024. Fotografija dana
# Foto: PODRAVKA / Martina Dalić i Mišel Jakšić
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka i koprivničke osnovne škole te Centar Podravsko sunce udružili su snage i poslali važnu poruku u povodu Dana planeta Zemlje.

Na središnjem koprivničkom trgu u ponedjeljak su postavljeni radovi učenika koji su imali zadatak iskoristiti Podravkine limenke i na taj način osvijestiti prednosti mentalne ambalaže, odnosno limenke, a to je stopostotna reciklabilnost i ponovna iskoristivost.

Nakon konzumacije ukusnih, hranjivih i brzo gotovih Podravkinih proizvoda poput grahorica, mahunarki, gotovih i ribljih jela, limenke mogu poslužiti za oslikavanje, kao teglice za cvijeće ili posude za odlaganje te mobili, a što su i pokazali mališani uključeni u projekt.

Svima draža

Radovi će do 1. svibnja biti vraćeni na izložbe u matične škole, a 1. svibnja bit će ponovno izloženi u centru Koprivnice u sklopu proslave Praznika rada.

„Limenke su tradicijski vezane uz Podravku – koriste se od početaka Podravkine proizvodnje. One su jedan od odgovora na sve veće zahtjeve vezane uz održivo poslovanje. Osiguravaju nutritivno vrijednu hranu koja je brzo spremna za konzumaciju, a ne sadrži konzervanse, reciklabilna su i višestruko iskoristiva ambalaža.

Podravka je prošle godine donijela Strategiju o održivom poslovanju u kojoj je jedan od glavnih ciljeva da 100 posto Podravkine ambalaže bude reciklabilno, povratno ili kompostabilno, a korištenje limenki uvelike doprinosi ostvarenju tog cilja.

Stoga smo, u sklopu svoje kampanje „Limenka. Svima draža ambalaža“ željeli podsjetiti na sve prednosti limenke. Zato hvala najmlađima među nama koji su nam pomogli da ovaj projekt zaživi i pokazali nam svoju kreativnost“, istaknula je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić prilikom otvorenja izložbe.

Eko škola

Osim što su pripremili izložbu s limenkama koje su posebno uredili i iskoristili, učenici su pripremili i prigodni govor kako bi dodatno podsjetili na važnost Dana planete Zemlje. U ime svih mališana obratio se Miki Pavao Jeličić iz Osnovne škole Braće Radić.

Rekao je kako je  njegova škole eko škola te svi učenici znaju koliko je važno recikliranje i razvrstavanje otpada. Naveo je i kako su oni Podravkine limenke oslikali te im na taj način udahnuli novi život. 

Otvorenju izložbe prisustvovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić pod čijom su nadležnošću škole koje su sudjelovale u ovom projektu. Gradonačelnik je pozdravio projekt te dao podršku za daljnje zajedničke akcije koje doprinose kvaliteti života naše zajednice.

Autor: Podravka


Tagovi: IZLOZBA LIMENKE MARTINA DALIC MISEL JAKSIC PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO