Damir prijatelju nije vratio posuđenih 3000 kn pa osuđen na zatvorsku kaznu

Objavljeno, 18. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Damir (48) je od prijatelja posudio 3000 kuna obećavši mu sve vratiti za tri dana. Nije to učinio, pa je završio na sudu zbog kaznenog djela prijevare.

Prema presudi, on je još početkom listopada 2019. od Roberta posudio spomenuti iznos, “neistinito mu navodeći da će mu vratiti u roku od tri dana, iako stvarne namjere da to učini nije imao”.

“Kad mu je Robert povjerovao te sukladno prethodnoj uputi poznaniku Nikoli u ime i za račun Damira predao novčani iznos od 3000 kuna, novac je Damir istog dana preuzeo od Nikole i za sebe zadržao.

Nakon toga, prema unaprijed stvorenoj namjeri pozajmljeni iznos nije vratio Robertu, na koji način je oštetio imenovanog za 3000 kuna” navodi se u nepravomoćnoj presudi.

Damir, inače iz Sesveta, na suđenju je priznao sve što mu se stavljalo na teret te je ustanovljeno kako je dug u međuvremenu ipak vratio Robertu iz Pakraca. No, sud ga je svejedno proglasio krivim za kazneno djelo prijevare te ga osudio na šest mjeseci zatvora uvjetno.

Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti. Damir je, inače, danas zaposlen u Njemačkoj i prima plaću od 2000 eura mjesečno.


Tagovi: NIJE VRATIO POSUDIO NOVAC ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO