Damir Polančec prodao Radio Dravu! Otkrili smo tko je novi vlasnik

Objavljeno, 20. svibnja 2022. Vijesti
# Foto: Youtube screenshot (Damir Polančec)
AUTOR
Redakcijski tekst

Damir Polančec prodao je Radio Dravu, a novi vlasnik već je održao prvi radni sastanak s redakcijom, doznaje portal Danica.

Popularna koprivnička radiopostaja prešla je u ruke podravskog poduzetnika Ivice Šubare, inače vlasnika đurđevačkog Podravskog radija. Šubara je za Radio Dravu navodno platio oko milijun kuna, ali nema službene potvrde te informacije. Uz Radio Dravu, Ivica Šubara preuzeo je i portal drava.info.

Inače, Polančec je Radio Dravu kupio 2012. godine, nakon što je napustio funkciju potpredsjednika Vlade te bio uhićen u velikoj aferi Spice u kojoj je na koncu nedavno pravomoćno oslobođen. Vlasnik Radio Drave bila je Polančecova tvrtka Irikon.

Ivica Šubara / Foto: Podravski radio

Radio Drava lani je ostvarila oko 920.000 kuna poslovnih prihoda, što je pad od gotovo 10 posto u odnosu na predlani. Ostvaren je gubitak u iznosu od otprilike 200.000 kuna. Pretprošle godine radiopostaja je prikazala skromnu dobit od 8000 kuna.

Šubarin Podravski radio iz Đurđevca lani je imao 1,51 milijun kuna prihoda, što je 26 posto više nego godinu ranije, i oko 1300 kuna neto dobiti. Predlani su ostvarili dobit od 232.000 kuna.


Tagovi: DAMIR POLANčEC IVICA šUBARA PODRAVSKI RADIO RADIO DRAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO