Dalibor lažno dojavio požar kod susjeda: ‘Osvetio sam mu se za ženu’

Objavljeno, 22. rujna 2022. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Dalibor (47) mogao bi završiti u zatvoru zbog lažne dojave o požaru u okolici Koprivnice u ožujku ove godine oko ponoći.

Prema optužnici kojom tužitelji za njega traže osam mjeseci bezvujetnog zatvora, on j te noći nazvao Javnu vatrogasnu postrojbu Koprivnice “sa svjesnom neistinitom dojavom da je u Botinovcu došlo do požara na kući u vlasništvu R.”.

“Na mjesto prijavljenog događaja izašli su djelatnici JVP-a Koprivnica, članovi DVD-a Koprivnički Ivanec i djelatnici Policijske uprave”, ističe se u optužnici.

Dalibor je tijekom istrage priznao kako je pod utjecajem alkohola s mobitela nazvao vatrogasce, predstavio se kao Slavko, što je ime njegovog očuha, i dojavio da je požar u Botinovcu u kući R.

“Učinio sam to zato da mu se osvetim jer sam se s njim posvađao oko cure. Ranije iste večeri s istog broja mobitela u alkoholiziranom stanju nazvao sam policiju i požalio se kako mi je žena otišla s R.”, branio se Dalibor.

Iz audiozapisa poziva upućenog u JVP Koprivnicu može se čuti kako muški glas koji se predstavio kao Slavko dojavljuje da jako gori kuća kod R. M. iz Botinovca te opisuje gdje se kuća nalazi kako bi je vatrogasci mogli pronaći jer ne zna navesti točnu adresu.

Iz izvješća o vatrogasnoj intervenciji vidljivo je da je na intervenciju izašlo pet vatrogasaca iz JVP-a Koprivnica s dva navalna vozila, pet članova DVD-a Koprivnički Ivanec s navalnim i kombi vozilom te je trošak takve intervencije iznosio 3210 kuna.

Koprivnički tužitelji za Dalibora su zatražili bezuvjetnu zatvorsku kaznu jer je ranije višestruko pravomoćno osuđivan za različita kaznena djela.


Tagovi: BOTINOVEC LAžNA DOJAVA POžAR SUSJED žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO