PRIJETIO NOVINARU I SRBIMA

Đakićev sin osuđen na 11 mjeseci uvjetno i trajno oduzimanje mobitela

Objavljeno, 05. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: Facebook / Goran Gazdek (detalj sa suđenja, mladi Đakić je iza govornice)
AUTOR
Redakcijski tekst

Ivan Đakić, sin HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića, osuđen je danas na 11 mjeseci uvjetnog zatvora zbog prijetnji novinaru Ivanu Žadi i javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Za prijetnje novinaru osuđen je na sedam mjeseci zatvora, a za javno poticanje na nasilje i mržnju dobio je osam mjeseci, objavio je portal virovitica.net.

U roku od šest mjeseci od pravomoćnosti presude u korist udruge SOS dječje selo Hrvatska mora uplatiti 20.000 kuna. Oduzet će mu mobitel iPhone jer je njime počinjeno kazneno djelo te će se uništiti. Mora platiti i 300 kuna sudskih troškova.

Žada ga je lani prijavio jer je kafiću pred svjedocima vikao da će “pretući Žadu čim ga vidi, vući ga za kosu ili platiti 50 eura nekome da mu polomi kosti”. Taj je postupak spojen s onim za poticanje na mržnju jer je pravoslavni Božić čestitao slikom na kojoj ustaša drži glavu mrtvog četnika.

Sliku je Đakić objavio na Facebooku te napisao: Svim prijateljima ‘srbicima’ sretan bozic. Zbog toga će mu se uništiti mobitel iPhone s kojeg je objavio sporni sadržaj na Facebooku.


Tagovi: IVAN DJAKIC IVAN ZADA SUDJENJE

NEDAVNO OBJAVLJENO