PARTNERI NA SUPROTNIM STRANAMA

Đakić za Plenkovića, Tolušić za Kovača. Čini se da je definitivno puklo…

Objavljeno, 16. veljače 2020. Vijesti
# Foto: URED PREDSJEDNICE RH / Josip Đakić i Andrej Plenković na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Virovitici
AUTOR
Robert Mihaljević

Saborski zastupnik i šef HVIDRA-e Josip Đakić pojavio se na predstavljanju programa Andreja Plenkovića za novi mandat na čelu stranke u petak u muzeju Mimara u Zagrebu.

Đakić se dosad nije izjašnjavao o tome kome daje potporu, ali nakon jučerašnjeg skupa očito je kako će biti na Plenkovićevoj strani. Šef HDZ-a koji se bori za još jedan mandat predstavio je program “Odvažno za Hrvatsku”.

S druge strane, saborski zastupnik i bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je Đakićev virovitički kadar, otvoreno se svrstao u tim Plenkovićeva protukandidata Mire Kovača nazvan “Opcija za promjene”.

Tomislav Tolušić / Foto: HDZ

Da se nešto događa u odnosima Đakića i Tolušića, dalo se naslutiti nakon izbijanja ministrove nekretninske afere i odlaska iz Vlade. Naši izvori bliski virovitičkom HDZ-u kažu kako je Tolušić Đakiću navodno zamjerio da ga nije dovoljno štitio tijekom afere.

No, u virovitičkom kraju priča se i kako je Đakić Tolušiću zamjerao poteze koji su doveli do nekretninske afere i njegova odlaska iz Vlade. Zasad ostaje nepoznanica na čijoj je strani župan Igor Andrović koji slovi kao Tolušićev kadar, a na čijoj gradonačelnik Ivica Kirin koji je Đakićev đak.

Ako Plenković pobijedi na unutarstranačkim izborima – a sve upućuje na takav scenarij – Tolušićeva politička karijera, koja ionako nije bila pretjerano obećavajuća, bit će definitivno zapečaćena.


Tagovi: ANDREJ PLEKOVIć HDZ IZBORI JOSIP đAKIć MIRO KOVAč TOMISLAV TOLUSIC

NEDAVNO OBJAVLJENO