Čovjek pišao uz cestu izvan naselja. Prijeti mu 1000 eura kazne

Objavljeno, 19. listopada 2023. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je prijavila muškarca kojem se, da prostite, pripišalo pa je izvadio ‘alatku’ i to učinio uz cestu izvan naselja.

Kako su u četvrtak izvijestili, dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili da se to dogodilo još 19. rujna oko 16.30 sati u blizini mjesta Daranovci zapadno od Požege.

Muškarca je očito prijavio netko tko se u tom trenu vozio tom cestom, pa je policija pokrenula istragu i nakon mjesec dana došla do počinitelja.

Muškarac (56) mokrio je na javnom mjestu, čime je vrijeđao moralne osjećaje građana. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja”, rekli su danas u požeškoj Policijskoj upravi.

Problem s čovjekom kojeg je očito ‘stisnulo’ pa nije mogao trpjeti je u tome da je na snagu stupio izmijenjeni Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tim je zakonom za vrijeđanje moralnih osjećaja građana na javnome mjestu predviđena novčana kazna između 200 i 1000 eura te 30 dana zatvora. Ranije je kazna bila simbolična.

Ako je, dakle, prekršitelj recidivist, odnosno ako je već kažnjen za slično nedjelo, prekršajni suci mogli bi ga pošteno opaliti po džepu.


Tagovi: CESTA KAZNA MOKRIO PIšAO POžEGA

NEDAVNO OBJAVLJENO