ODBAČENA PRIJAVA

Čini se kako je Brkić preživio još jednu aferu. To je ozbiljan problem za Plenkovića

Objavljeno, 20. listopada 2019. Vijesti
# Foto: Facebook / Milijan Brkić
AUTOR
Redakcijski tekst

Čini se kako neće biti optužnice protiv drugog čovjeka HDZ-a i Sabora Milijana Brkića u aferi tajnog nadziranja ženskih osoba.

U toj aferi osumnjičenici su bili i Brkićev brat Jozo, kum Blaž Curić te nekadašnji poolicijski informatičar Franjo Varga. Jutarnji u nedjelju otkriva kako “rezultati provedenog istraživanja nisu potkrijepili početne sumnje da su braća Brkić, Curić i Varga počinili inkriminirana kaznena djela”

Policija i istražitelji “Vargu sumnjiče da je od lipnja 2015. do rujna 2018., kada je uhićen, u Belišću i Zagrebu, na poticaj i uz pomaganje braće Brkić i Curića, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka, kao i zlouporabu naprava te na taj način neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba”.

Kao oštećenice u postupku su navedene četiri ženske osobe, među ostalim bivša Brkićeva supruga i jedna HDZ-ova načelnica iz Dalmacije. Varga je, prema prijavi, presretao njihove e-mailove i sms prijepisku te ih dostavljao braći Brkić i Curiću.

Izmišljeni sms-ovi

Čini se kako će ključni argument za odbačaj prijava biti iskazi tih žena. Jutarnji, naime, piše kako su one dale iskaze da se ne smatraju oštećenim osobama u tom postupku. Odnosno, da su dopustile da im se e-mailovi pregledavaju.

Kad je riječ o sms prijepisci tih žena s drugim osobama, vještačenja su navodno potvrdila da ih je Varga falsificirao, odnosno izmislio. To je, podsjetimo, napravio i u slučaju Zdravka Mamića i Ivice Todorića.

S obzirom da se taj slučaj spominjao i u kontekstu političkih obračuna unutar HDZ-a, nema nikakve sumnje da će Brkić iz svega izaći još jači. I kao još veći problem glavnom stranačkom oponentu, šefu HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću.

Izbori za novog predsjednika HDZ-a i stranačko vodstvo trebali bi se održati u prvoj polovici iduće godine. Brkić bi se mogao naći u taboru Plenkovićevih oponenata, a to bi značilo neizvjesne unutarstranačke izbore.


Tagovi: AFERA HDZ MILIJAN BRKIC PLENKOVIC

NEDAVNO OBJAVLJENO