ŠTO JOJ JE OVO TREBALO

Čini se da predsjednica ne zna kad je nastao veliki hit Pod brajde

Objavljeno, 15. rujna 2019. Zabavno
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je u subotu Krapinu u povodu 54. Festivala kajkavskih popevki i poželjela da joj otpjevaju hit Pod brajde Rajka Suhodolčana.

Predsjednica je rekla da je joj je ta pjesma posebno draga jer je nastala u vrijeme kad se nije smjela spominjati Hrvatska.

“Da otpjevate onu prekrasnu popevku Došel bum doma sel si bum pod brajde, koju smo pjevali s vojnicima u Afganistanu, jer je to jedna od popevki koje su nastale u onim vremenima kada se nije smjela spominjati Hrvatska, Hrvatsko zagorje, domovina, bregi, zipka u kojom domovina spi, sve ono što je izražavalo domoljublje”, prenosi portal Zagorje.com predsjedničine riječi.  

Pod brajde, Rajko Suhodolčan

Autor pjesme Rajko Suhodolčan za portal Ni Zagorje malo pak nedavno je objasnio kad i kako je nastao njegov veliki hit Pod brajde.

“I onda su se 1999. dogodile ‘Brajde’, čist slučajno. Par godina sam tu pjesmu nudil nekim izvođačima i niko ju nije ozbiljno shvatil. Pa sam ju onda snimil ja s Oktetom Kaj, onak skoro pa za ‘hec’, iz inata.

I ta je popevka dala svoje. Čak su se i prestali rugati da Zagorci znaju popevati samo u falšu, uz flašu. Brajde nisu postale hit od prve, trebalo je sedam, osam godina”, rekao je Suhodolčan.

Zbog čega je predsjednica tu pjesmu jučer u Krapini spomenula u krivom kontekstu, nije poznato.


Tagovi: KRAPINA POD BRAJDE PREDSJEDNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO