SVE JE BILO PUNO KRVI

Cimera iz staračkog Stjepana (85) Đorđe brutalno pretukao njegovim štapom

Objavljeno, 30. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Štićenik Doma za starije u Koprivnici Stjepan Glavica (85), inače stopostotni invalid, dobit će 15.500 kuna odštete od bivšeg cimera Đorđa Vukmanovića koji ga je nakon svađe teško pretukao.

Protiv Vukmanovića se vodi i kazneni postupak zbog tog događa iz listopada 2017. godine, o čemu su izvještavali gotovo svi nacionalni mediji. Podignuta je optužnica i počelo mu je suđenje za nanošenje teške tjelesne ozljede.

Sve je počelo kad je Đorđu u posjet tog dana oko 21 sat stigla ženska osoba. Pili su i pušili pa im je Stjepan prigovorio zbog toga i kasnije mu rekao da to više ne može tako. Potom je uslijedio krvavi kaos.

Prema presudi, Đorđe je nasrnuo na Stjepana te mu istrgnuo štap za hodanje iz ruku i njime ga snažno udario po glavi. Odjednom je bio sav krvav.

Stjepan se uspio dovući do balkona i dozivao je u pomoć. No, Đorđe ga bacio na leđa i “štapom udarao po glavi, tijelu i rukama, skočio mu na prsa, urlao da on zna gdje ga treba udarati, da će ga ubiti i odrobijati”.

Nakon brojnih udaraca, dotrčalo je osoblje Doma te ga uspjelo savladati. Stjepan je vozilom hitne prebačen u bolnicu gdje je proveo četiri dana.

Prema nalazu medicinskog vještaka, Stjepan je u napadu zadobio brojne teže tjelesne ozljede, među ostalim i razderotine glave, otvoreni prijelom nosnih kostiju, mnoge krvne podljeve, prijelom rebara, potres mozga, kontuzije.

Privatnom tužbom tražio je 42.500 kuna, ali na koncu mu je dosuđeno tek 15.500 kuna. Presuda je nepravomoćna,


Tagovi: PRESUDA PRETUKAO šTAP STARAčKI DOM

NEDAVNO OBJAVLJENO