Christmas carol drito iz Koprivnice: blagdanski hit koji vas neće ostaviti ravnodušnim

Objavljeno, 21. prosinca 2022. Zabavno
# Foto: YOUTUBE screenshot / Detalj iz spota božićne pjesme Ivana Grobenskog
AUTOR
Robert Mihaljević

Everybody’s happy for Christmas ilitiga baš svi su sretni za Božić – kaže, a zapravo ne kaže poznati koprivnički glazbenik Ivan Grobenski.

Kao i svatko iz tog faha tko drži do sebe, i Grobenski je iz Koprivnice u orbitu danas, četiri dana do Božića, plasirao video nove božićne uspješnice (da, uspješnice, nemojte sumnjati).

Glazbenik koji je slavu koprivničkoga ‘novog vala’ urbi et orbi pronio genijalnim albumima ‘Siromahi i lazari’ te najnovijim ‘Apocalipsticom‘, ovaj se put okušao u prigodnom glazbenom blagdaničarenju.

On to, jasno, čini na svoj način. U minimalističkoj izvedbi kojom dominira njegov vokal i šašavi interijer blage božićne psihodelije, Grobenski, razumljivo, ne djeluje nimalo sretno dok pjeva da su baš svi sretni jer su blagdani.

Fairytale of New York

Početak vas, doduše, može odvesti na krivi trag jer prvi taktovi i ugođaj pomalo vleču na Fairytale of New York koju je proslavio irski genijalac Shane MacGowan, a i sadržaj tog blagdanskog megahita blizak je stihovima Grobenskog. Ipak, ništa od toga.

Svaki je tjedan Crni petak, plačemo mi i Mariah Carey, brunda mrgud Grobenski u Coca-colinoj majici. Kevin je opet sam kod kuće, darovi koje smo naručili na eBayu neće stići na vrijeme, sjedimo u puloveru koji je navodno isplela baka i molimo se bogu da ne povratimo od alkohola u sitne jutarnje sate.

No, svi su sretni za Božić, barem tako kažu na televiziji, pa onda nema razloga da i vi ne budete sretni. Barem zbog toga jer dosad niste poludjeli.

Drugačiji Božić od Grobenskog nismo ni očekivali, što je svakako kompliment. Christmas carol na koprivnički način. Zabavno i katarzično istodobno, što u prijevodu zapravo znači – genijalno.

Mi smo uživali, za vas ne znamo. Uostalom, svi su sretni jer je Božić, pa nema razloga da i vi ne budete.


Tagovi: BOZIC CHRISTMAS IVAN GROBENSKI VIDEO

NEDAVNO OBJAVLJENO