SVI SU VIŠESTRUKO OSUĐIVANI

Četvorka vezala invalida u kući i opljačkala ga. Ne idu u zatvor

Objavljeno, 26. kolovoza 2020. Crna kronika
# Foto: Glas Podravine / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Okorjeli razbojnici i prevaranti osuđeni su na uvjetne zatvorske kazne nakon što su napali i vezali invalida u kući te mu ukrali sav novac kojeg je imao.

Prema presudi Općinskog suda u Koprivnici, prvooptuženi Kristijan Kovačić (28) iz Njemačke dobio je godinu dana uvjetno, a Ruža Brenčić (63) iz Pule i Sanja Nedeljkov (36) iz Kloštra Podravskog kod Đurđevca po šest mjeseci rada za opće dobro.

Kovačić je višestruko osuđivana osoba, a za razbojništvo već je odslužio 16 mjeseci zatvora. Otac je petero djece. Brenčić je pravomoćno osuđivana čak 20-ak puta, uglavnom za prijevare, krađe i razbojništva, a Nedeljkov je također bila u zatvoru zbog razbojništva.

Unatoč višestrukoj osuđivanosti, nitko od njih neće u zatvor zbog razbojništva koje se dogodilo u lipanjskoj noći 2012. godine u Suhoj Kataleni kod Đurđevca.

Prema presudi, mozak bande bio je Mišo Pavlović, ali njemu se nije sudilo u tom postupku jer je bio u bijegu i nedostupan pravosuđu, a danas je teško bolestan.

Nudili mu maser

Četvorku se tereti da su se Sanjim peugeotom oko ponoći dovezli blizu kuće umirovljenog invalida Andrije. Sanja i Ruža ostale su u vozilu, a Mišo i Kristijan ušli su u kuću.

Sanja i Ruža dan ranije su bili u Andrijinoj kući nudeći mu maser na prodaju te su Mišu i Kristijana uputili gdje da traže novac.

Mišo je odvijačem nasilno otvorio vrata sobe u koju je ušao s Kristijanom. Kad se Andrija iznenada pojavio u sobi, Kristijan je zgrabio nesretnog čovjeka, a Mišo mu je ruke i noge vezao ljepljivom PVC trakom te mu je stavio preko usta. Potom ga je bacio na krevet.

Novac u pronašli u novčaniku i knjižici, ukupno 11.590 kuna u različitim apoenima, te osobnu iskaznicu i invalidsku karticu. Potom su pobjegli u automobilu i novac podijelili.


Tagovi: đURđEVAC PRESUDA RAZBOJNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO