Četvorka u noći upala u kuću poznate obitelji. Ali, nisu vidjeli susjedu iza živice

Objavljeno, 25. srpnja 2022. Crna kronika
# Foto: Glas Podravine / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Braća Davor (29) i Vedran (30) završila su u zatvoru zbog krađe bakrene kape kotla za pečenje rakije iz kuće poznate obitelji u centru Koprivnice.

Osim njih, kao pomagači su optuženi Tomislav (37) iz Kutjeva i Mišel (38) iz Petrinje, koji je također odmah završio u istražnom zatvoru. Tužitelji za njih traže 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora, osim za Tomislava koji dosad nije osuđivan pa bi mogao dobiti samo uvjetnu kaznu te je ovog časa jedini na slobodi.

Prema optužnici, oni su 15. lipnja oko 1 sat iza ponoći u Frankopanskoj ulici u Koprivnici ušli u kuću poznate obitelji, “odakle su, nakon pretraživanja, uzeli bakrenu kapu kotla za pečenje rakije i jedne škare, u ukupnoj vrijednosti od 2000 kuna”.

Na njihovu nesreću, sve je vidjela susjeda koja se skrila iza živice te ih snimila mobitelom. Poslije je pozvala policiju koja ih je odmah uhitila, a snimka je bila ključni dokaz tijekom istrage.

Braća koja žive u Koprivnici kažu da su stvari vrijedne oko 200, a ne 2000 kuna. Osim toga, tamo je, kažu, bila i motorka, ali nju nisu otuđili upravo zato kako ih ne bi optužili za krađu stvari veće vrijednosti. Bakrenu kapu kotla htjeli su prodati.


Tagovi: BRAćA KOPRIVNICA KOTAO ZA RAKIJU KRAđA KUćA

NEDAVNO OBJAVLJENO