Četiri klinca vršnjaka u parku mlatili mesarskim batom i palicama po licu!

Objavljeno, 16. prosinca 2022. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Jedva punoljetni mladići proglašeni su krivima i osuđeni na zatvorske kazne jer su u parku teško pretukli vršnjaka metalnim palicama i mesarskim batom.

Prema presudi, Noa (18), Robi (18), Ivica (18) i M. (15) u studenom predlani oko 21.30 sati u Zagrebu, u parku između Ulice Slavenskog i Ulice Ive Tijardovića, telefonom pozvali žrtvu (18) u park, a po njegovom dolasku rekli mu da mora ,dilati“ drogu za njih ili im predati novac koji ima uza sebe.

“Okružili su ga i uza sebe imali teleskopske palice i mesarski bat, pa im je žrtva u strahu predala 400 kuna. Ivica ga je palicom udario po desnoj podlaktici te mu izbio mobitel iz ruke, a kad se sagnuo da ga pokupi, zadali mu udarac u čeljust predmetom nalik na mesarski bat, od kojeg je pao na pod.

Potom su ga zajedno udarali rukama i nogama te teleskopskom palicom i mesarskim batom po glavi i licu te mu nanijeli teške tjelesne ozljede.

Bezuvjetan zatvor

Zadobio je višestruki prijelom kostiju središnjeg dijela lica, obostrani prijelom gornje čeljusti, sinusa, dna očne šupljine, prijelom klinaste kosti i nosnih kostiju, dvostruki prijelom donje čeljusti i sjekutića, iščašenje dva zuba, prijelom očne šupljine te kontuzijski otisak iznad desne ključne kosti”, navodi se u presudi.

Nakon toga, otišli su iz parka te zadržali novčani iznos od 400 kuna i mobilni telefon vrijedan 1000 kuna, dakle uporabom sile protiv neke osobe oduzeli su tuđe pokretne stvari s ciljem da ih protupravno prisvoje, te su ga teško tjelesno ozlijedili, ističe sutkinja.

Noa je osuđen na godinu bezuvjetnog i godinu uvjetnog zatvora, a Robi i Ivica na 10 mjeseci bezuvjetno i 10 mjeseci uvjetno. Malodobni M. dobio je kušnju od dvije godine maloljetničkog zatvora te mora sudjelovati u radu humanitarnih organizacija.

Osim toga, svaki od njih (osim maloljetnika) mora platiti po 2000 kuna kazne te podmiriti po 13.800 kuna troškova kaznenog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti.


Tagovi: MESARSKI BAT PALICE PO LICU TEšKO OZLIJEđEN TUKLI U PARKU ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO