PROŠLA DVA KRUGA, USKORO NOVI

Četiri grada i devet općina sa sjevera dobilo EU novac za besplatan bežični internet

Objavljeno, 16. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: KOPRIVNICA.HR
AUTOR
Redakcijski tekst

Pet lokalnih jedinica iz Podravine i Prigorja prošlo je na drugom natječaju za dodjelu vaučera od 15.000 eura za troškove ugradnje pristupnih točaka bežičnog Wi-Fi interneta na javnim mjestima. Kako su objavili iz Europske komisije, riječ je o Ludbregu te općinama Gola, Gornja Rijeka, Molve i Sveti Petar Orehovec. Na rezervnoj su listi, ali ispod crte, još Drnje i Novigrad Podravski.

U prvome krugu poziva za dodjelu bespovratnog EU novca za bežični Internet potkraj prošle godine novac su dobili gradovi Koprivnica, Križevci i Đurđevac te općine Pitomača, Kalnik, Legrad, Kalinovac i Peteranec.

U okviru prvog poziva objavljenog lani vaučer za WiFi4EU u vrijednosti od 15.000 eura dobilo je 2800 općina. i gradova iz Europske unije, Islanda i Norveške. U drugome krugu prošlo je 3400 lokalnih jedinica. Inače, pristupne točke za bežični Internet postavljaju se na javnim mjestima, primjerice u gradskim vijećnicama, javnim knjižnicama, muzejima, javnim parkovima i trgovima.

Iz Europske komisije podsjećaju kako će se do kraja 2020. godine organizirati još dva poziva, od kojih novi već ove godine.


Tagovi: EU INTERNET NATJECAJ WI-FI

NEDAVNO OBJAVLJENO