DOMAGOJ IVAN MILOŠEVIĆ

Čelnik HDZ-ove Zajednice poduzetnika: Podravku treba hitno privatizirati

Objavljeno, 25. lipnja 2019. Razgovori
# Foto: Youtube screenshot
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednik HDZ-ove zajednice poduzetnika i obrtnika Domagoj Ivan Milošević javno se založio za privatizaciju Podravke i Končara poručivši kako ne vidi niti jedan razlog da država ostane suvlasnica u tim tvrtkama.

-Tvrtke poput Končara i Podravke mogu se transparentno privatizirati putem Zagrebačke burze, ali iz meni neshvatljivog razloga država i u 2019. godini želi suupravljati kompanijama koje se natječu na svjetskom tržištu – rekao je HDZ-ov saborski zastupnik u razgovoru za današnje tiskano izdanje Večernjeg lista.

Domagoj Ivan Milošević pritom napominje kako “potpuno suprotno treba postupati s tvrtkama poput HEP-a, HŽ-a, Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda”.

-One trebaju postati važni državni alati za jačanje srednjih i malih poduzetnika i obrtnika – tumači HDZ-ov političar i iskusni poduzetnik.

Milošević nije blizak premijeru i šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću kojem nije dobro sjela ni njegova kritika na račun državne, odnosno Vladine intervencije u Agrokoru.

Treba li država privatizirati Podravku?

View Results

Loading ... Loading ...

-Od početka sam bio protiv ideje da Vlada sudjeluje u imenovanju izvanrednog povjerenika Agrokora. Time smo dijelom otupili oštricu nužnu za aktiviranje svih alata koji nam stoje na raspolaganju – rekao je on nedavno u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Taj političar bez dlake na jeziku bio je potpredsjednik Vlade za gospodarstvo u mandatu premijerke Jadranke Kosor. U zadnje vrijeme opetovano upozorava kako je sad idealno vrijeme za snažnu reformu u sektoru javne uprave jer na tržištu nikad nije bilo toliko potražnje za zaposlenima.

-Nema boljeg trenutka da se dio zaposlenih iz javnog sektora prebaci u privatni sektor. Imamo na raspolaganju i rekordna sredstva za poticanje zapošljavanja, i to europska, pa predlažem da se pojačaju budžeti za prekvalifikacije zaposlenika, nove edukacije i podršku u promjeni radnog mjesta – odlučan je čelnik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a te predsjednik saborskog Odbora za europske poslove.

“Čak i da isplatimo cijelu godišnju plaću uz otpremninu ljudima koji odlaze iz javnog sektora, potez bi se pokazao korisnim. Moramo zagaziti i prijeći tu rijeku”, pozvao je Vladu da što prije pokrene tu reformu.

No, čini se da ga predsjednik Vlade nema namjeru poslušati.


Tagovi: DOMAGOJ IVAN MILOSEVIC KONčAR PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO