ZAJEDNO U EU PROJEKTE

Čelnici Varaždina, Koprivnice i Čakovca dogovarali suradnju na Špancirfestu

Objavljeno, 23. kolovoza 2021. Vijesti
# Foto: GRAD VARAŽDIN / Gradonačelnici Koprivnice, Čakovca i Varaždina Mišel Jakšić, Ljerka Cividini i Neven Bosilj na Špnacirfestu
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnike Čakovca Ljerku Cividini i Koprivnice Mišela Jakšića sa suradnicima.

Na sastanku u Gradskoj vijećnici razgovaralo se o mogućnostima buduće suradnje na području gospodarstva, infrastrukture, turizma, zaštite okoliša, EU projekata, a nakon sastanka zajedno su obišli staru gradsku jezgru i posjetili Špancirfest.

Gradonačelnik Neven Bosilj naglasio je kako su na radnom sastanku dogovorili temelje buduće suradnje.

“Sva tri naša grada dio su ITU mehanizma, ali postoje neki projekti koji su regionalni, gdje možemo zajednički nastupati i napravit ćemo sve da kroz sljedeće razdoblje zajednički apliciramo na određene EU projekte. Primjerice tu je projekt Happy aging, odnosno Sretno starenje, na koji se već prijavljivalo, ali nije bio kvalitetno pripremljen”, rekao je Bosilj.

Osvrnuo se i na turističku ponudu tri grada. Čakovec već je održao Porcijunkulovo, Koprivnica ima Renesansni festival, a Varaždin Špancirfest.

“Ne samo da smo nositelji gospodarskih aktivnosti u Hrvatskoj, sva tri grada su u prvih šest po zaposlenosti na tisuću stanovnika, već smo i nositelji turizma u sjevernoj, odnosno kontinentalnoj Hrvatskoj, jer ovo su tri najvažnije kontinentalne turističke manifestacije”, kaže čelnik Varaždina.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić naglasio je kako ti gradovi imaju manifestacije koje pokazuju da se uspješna turistička priča može raditi i na kontinentu, bez mora, a to pokazuje i koliko su ljudi radišni i inovativni i vole svoj kraj.

“Drago mi je i što smo se danas u radnom djelu posjeta dotaknuli buduće suradnje i gospodarskog i obrazovnog razvoja našeg sjevera jer ovaj dio Hrvatske je najrazvijeniji u našoj zemlji, s najjačom gospodarskom snagom.

Znamo da nas se puno puta i zaobiđe jer smo „prerazvijeni“, ali suradnjom Varaždina, Čakovca i Koprivnice puno lakše ćemo se izboriti za neke stvari nego pojedinačno, svaki za sebe”, zaključio je Jakšić.

Izvor: varazdin.hr


Tagovi: LJERKA CIVIDINI MIšEL JAKšIć NEVEN BOSILJ šPANCIRFEST VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO