Čelnica Podravke otkrila: Mijenjamo način obračuna plaća radnika

Objavljeno, 28. ožujka 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Martina Dalić s radnicima Podravke
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić najavila je u utorak kako će kompanija uskoro imati novi sustav obračuna plaća i nagrađivanja radnika.

Riječ je o procesu izmjene takozvane tarife za obračun plaća koja je donesena još 1997. godine i dosad se nije mijenjala. Na tome se radi već dugo, a idućih mjeseci kreću zborovi radnika na kojima će se zaposlenicima objasniti što novi sustav plaća donosi svakome od njih.

“Riječ je o iznimno važnom i zahtjevnom procesu koji nije jednostavan, ali uvjerena sam da ćemo ga zajedno sa sindikatima i svim radnicima izgurati do kraja.

Ovdje moram posebno naglasiti kako u novom sustavu tarifa nitko neće dobiti manju plaću ni za cent. Radnici se toga ne moraju bojati, niti jedna plaća neće biti niža od sadašanje”, istaknula je Martina Dalić.

Bit će to bolji, uređeniji i kvalitetniji sustav nagrađivanja zaposlenih, zaključila je čelnica Podravke.

Martina Dalić to je otkrila na današnjem svečanom obilježavanju početka radova na novom logističko-distributivnom centru u Koprivnici vrijednom oko 48 milijuna eura. Novi LDC objedinit će osam sadašnjih skladišnih prostora na području Koprivnice u jedno, kod tvornica vegete i juha.

Novi centar u industrijskoj zoni Danica površine je tri nogometna igrališta, a središnja građevina, visokoregalno skladište, visine je 33 metra, otprilike isto kao upravna zgrada Podravke u Starčevićevoj ulici.


Tagovi: LDC MARTINA DALIć OBRAčUN PLAćA PLAćA PODRAVKA TARIFA

NEDAVNO OBJAVLJENO