DRAMA PRILIKOM HITNE INTERVENCIJE

Časnik HV-a izvadio pištolj i rekao liječnici hitne: Dobit ćeš metak u čelo!

Objavljeno, 05. kolovoza 2021. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Hitni bolnički odjel u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Umirovljeni časnik HV-a Davor pravomoćno je proglašen krivim i osuđen zbog prijetnji smrću liječnici hitne medicine koja je došla na intervenciju kako bi pomogla njegovoj majci.

Davor je pritom liječnici hitne prijetio da će dobiti “metak u čelo” te joj pokazivao pištolj koji je posjedovao. Doktorica se uplašila za život jer je to bila iznimno traumatična situacija.

Tročlana ekipa hitne medicinske pomoći odlučila je kobnog dana u Zagrebu hospitalizirati Davorovu majku jer im je on prijetio. Liječnica je u početku tvrdila kako za tim nema potrebe, ali poslije je pristala “samo zbog izbjegavanja konflikta s okrivljenikom”.

Davor se kasnije vadio kako je u tom času bio smanjeno ubrojiv zbog dijabetesa koji mu je dijagnosticiran. No, ključan je bio iskaz liječnice kojeg su potvrdila i dva medicinska djelatnika koja su s njm stigla na poziv za hitnom intervencijom.

Davor je na koncu pravomoćno osuđen na šest mjeseci zatvora. Županijski sud odbio je žalbu tužiteljstva koje je tražilo strožu kaznu i žalbu okrivljenog koji je tražio da ga se oslobodi krivnje.


Tagovi: čASNIK HITNA LIJEčNICA PIšTOLJ PRIJETNJE

NEDAVNO OBJAVLJENO